«Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται, αλλά ενισχύεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Σημειώνει ότι οι μελλοντικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ στην ΕΕ «θα αποτελέσουν ένα εργαλείο πίεσης προς τα Σκόπια», αναφέροντας, στη συνέχεια, ότι «εφόσον αυτή η συμφωνία έχει κυρωθεί, αποτελεί διεθνή συμφωνία και το κράτος έχει συνέχεια» και ότι «το μείζον που ήταν η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, έχει ήδη κριθεί».

Χαρακτηρίζει «ευπρόσδεκτη» εκ μέρους του την ένταξη στη ΝΔ των βουλευτών Αμυρά και Ψαριανού, αν και, όπως σημειώνει, αυτές είναι αποφάσεις του προέδρου της ΝΔ.

Αναφορικά με ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες της ΝΔ, είπε ότι «εάν επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις και έχουμε πεντακομματική Βουλή, προφανώς μόνο με το ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, η ΝΔ «θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις γιατί αυτό χρειάζεται ο τόπος».

Ο κ.Γεωργιάδης εκφράζει την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει «απολύτως καμία εμπλοκή κανενός πολιτικού προσώπου» στο θέμα της Novartis, στηριζόμενος, μεταξύ άλλων και στο «απλό δεδομένο ότι η φαρμακευτική πολιτική την εποχή του Μνημονίου ελεγχόταν και καθοριζόταν από την τρόικα. Άρα δεν θα είχε κανένα νόημα η Novartis να «λαδώσει» κανέναν πρωθυπουργό και υπουργό, όταν ήξερε ότι οποιαδήποτε απόφαση ευνοϊκή προς τη Novartis θα μπορούσε να μπλοκάρει από την τρόικα στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι «ασφαλώς και υπάρχει σκάνδαλο Novartis, με καταρχήν με την έννοια του «επηρεασμού γιατρών ή άλλων παραγόντων της αγοράς με αθέμιτα μέσα για να ευνοηθεί η αύξηση του μεριδίου της Novartis στην αγορά» το οποίο, όπως είπε, «το έχουν κάνει προφανώς και άλλες εταιρείες».

«Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο πια σκάνδαλο Novartis το οποίο μπορεί και να αποδειχθεί πράγματι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης και έχει να κάνει με το πώς η κυβέρνηση Τσίπρα προσπάθησε να χειραγωγήσει δικαστές, εισαγγελείς και μάρτυρες με σκοπό να στοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Κάνει λόγο για μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ήδη από το στάδιο της προ-διαδικασίας τα οποία «ενισχύουν την υποψία ότι εδώ υπάρχει μια μεγάλη σκευωρία, την οποία η ΝΔ θα αποκαλύψει όταν γίνει κυβέρνηση». «Να είστε σίγουροι ότι οι σκευωροί και οι συκοφάντες δεν θα μείνουν ατιμώρητοι» καταλήγει στην συνέντευξή του ο Α. Γεωργιάδης.