• Αναζήτηση
 • Οσκαρ 2019: Ο Γιώργος Λάνθιμος και οι άλλοι

  Η μεγαλύτερη επιτυχία έλληνα σκηνοθέτη στην Ιστορία των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ανήκει στον 45χρονο δημιουργό που έφυγε από την Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, όπου όχι απλώς πέτυχε αλλά και θριάμβευσε. Η «Ευνοούμενή» του διεκδικεί 10 βραβεία Οσκαρ και έχει φόρα.

  Οι πρωταγωνιστές των εφετινών Οσκαρ σε μια παρουσίαση από τον Γιάννη Ζουμπουλάκη, με βαρόμετρο, φυσικά, τον 45χρονο έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο.

  Η τελευταία ταινία του, «Η ευνοούμενη» («The favourite») έχει προταθεί σε 10 κατηγορίες και στα βραβεία που διεκδικεί είναι το καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας. Απέναντι στον Γ. Λάνθιμο ο Μεξικανός Αλφόνσο Κουαρόν με την ασπρόμαυρη, χειροποίητη «Ρόμα» που μετρά επίσης 10 υποψηφιότητες.

  Ο ξένος τύπος μιλά για ντέρμπι. Είναι έτσι; Γιατί την ίδια ώρα, αρκετές ταινίες που ασχολούνται με το φυλετικό ζήτημα στις ΗΠΑ διεκδικούν μερίδιο από την πίτα των Οσκαρ που ως γνωστόν λατρεύουν τις αληθινές ιστορίες και τις μεταμορφώσεις ηθοποιών, στοιχεία που επίσης επισημαίνει κανείς στις εφετινές υποψηφιότητες.

  Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής όλα τα στοιχεία των εφετινών υποψηφιοτήτων που κινούν το ενδιαφέρον.

  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk