Την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να μην κρατήσει ουδέτερη στάση απέναντι στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής διπλωματίας εξέφρασε την ξεκάθαρη στήριξη του Βερολίνου στον ηγέτη της αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας του.

«Δεν είμαστε ουδέτεροι σε αυτό, στηρίζουμε ό,τι κάνει ο Γκουαϊδό», είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών στην Deutsche Welle κατά τη διάρκεια ταξιδιού που πραγματοποιεί στην Νέα Υόρκη.

Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε τον Νίκολας Μαδούρο ως πρόεδρο της χώρας, επειδή «είναι ξεκάθαρο, ότι υπάρχουν τόσες πολλές παραβιάσεις των δικαιωμάτων ψήφου που περιορίζουν την ικανότητα να χαρακτηριστεί μια δημοκρατική ψηφοφορία», τόνισε ο γερμανός υπουργός.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας με tweet του λίγο μετά την δήλωση Μαας, ανέφερε ότι ο Μαδούρο «δεν έχει δημοκρατική νομιμότητα ως πρόεδρος», σημειώνοντας ότι η Γερμανία στηρίζει την Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, που εκλέχθηκε από τον λαό και καλεί σε δημοκρατικές επαναληπτικές εκλογές.