Η Γερμανία δεν είναι ουδέτερη απέναντι στην πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα, δήλωσε την Πέμπτη ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, εκφράζοντας την ξεκάθαρη στήριξη του Βερολίνου στον ηγέτη της αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊντό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας του.

«Δεν είμαστε ουδέτεροι σε αυτό, στηρίζουμε ό,τι κάνει ο Γκουαϊντό», είπε ο γερμανός ΥΠΕΞ στην Deutsche Welle κατά τη διάρκεια ταξιδιού που πραγματοποιεί στη Νέα Υόρκη.

Είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε τον Νίκολας Μαδούρο ως πρόεδρο της χώρας, επειδή «είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν τόσες πολλές παραβιάσεις των δικαιωμάτων ψήφου που περιορίζουν την ικανότητα να χαρακτηριστεί μια δημοκρατική ψηφοφορία», τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Το γερμανικό ΥΠΕΞ με tweet του λίγο μετά τη δήλωση Μάας, ανέφερε ότι ο Μαδούρο «δεν έχει δημοκρατική νομιμότητα ως πρόεδρος».

Παράλληλα, σημειώνει ότι η Γερμανία στηρίζει την Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, που εκλέχθηκε από τον λαό και καλεί σε δημοκρατικές επαναληπτικές εκλογές.