Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα οι αγρότες της Θεσσαλίας. Ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν στα Φάρσαλα, με την συμμετοχή αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών της περιοχής αποφάσισαν να στήσουν ένα ενιαίο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα, προκειμένου να προβάλουν με αυτό τον τρόπο τα αιτήματά τους και να πιέσουν την κυβέρνηση.

Οι αγρότες, διαμαρτύρονται για το κόστος παραγωγής και ειδικά την τιμή του πετρελαίου, για τα προβλήματα που αφορούν τις τιμές των προϊόντων τους, ενώ υπάρχουν και άλλα ζητήματα που αφορούν την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Όπως σημειώθηκε στη σύσκεψη, με το μπλόκο αυτό οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ υπερτονίστηκε ο ενωτικός χαρακτήρας των φετινών κινητοποιήσεων.

Μεταξύ άλλων, οι ομιλητές σημείωσαν ότι όσα έχουν κερδίσει μέχρι τώρα, πραγματοποιήθηκαν λόγω των μακροχρόνιων κινητοποιήσεων, ενώ υπήρξε κοινή άποψη πως οι φετινές κινητοποιήσεις μπορούν να είναι επιτυχημένες, λόγω του γεγονότος ότι πραγματοποιούνται σε προεκλογική περίοδο.