Φωτιά παίρνει το πολιτικό σκηνικό καθώς η Νέα Δημοκρατία ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης με αφορμή τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου χθες στη Βουλή για προσπάθεια χειραγώγησης εισαγγελικών λειτουργών από συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «ο κατά τον κ. Τσίπρα αναντικατάστατος κ. Καμμένος από το βήμα της Βουλής προέβη χθες σε μια σοβαρότατη καταγγελία που επιβεβαιώνει την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης απευθείας από το Μαξίμου, όπως καταγγέλλει εδώ και χρόνια η ΝΔ».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος μιλώντας για «κυρίες συμβούλους του κ.Τσίπρα που λένε στους δικαστές «άστο αυτό για παρακάτω»».

Η σοβαρότατη αυτή καταγγελία χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης. Ο κ. Τσίπρας που βρίσκεται στη Βουλή δεν μπορεί ούτε να παριστάνει ότι δεν άκουσε, ούτε να σιωπά. Καλείται άμεσα να εξηγήσει τι εννοούσε ο κ. Καμμένος, όπως και ο μέχρι πρότινος συνεταίρος του να πει όλα όσα γνωρίζει και για τις ύποπτες παραιτήσεις εισαγγελέων τις οποίες επίσης κατήγγειλε», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Επιτέλους υπάρχει ένας εισαγγελέας να παρέμβει;» διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στις καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου περί παρεμβάσεων συμβούλων του Πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη.

Ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή ομιλία του στη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κ. Γεννηματά είπε απευθυνόμενη στον Αλ. Τσίπρα: «Πρώην συνεργάτες είναι σήμερα ‘καμένοι’ γιατί τόλμησαν να συνεργαστούν μαζί σας… Ο κ. Αλαβάνος, ο κ. Βαρουφάκης, τώρα ο κ. Καμμένος… Ο κατάλογος μακραίνει διαρκώς».