Επιβεβαίωση για τη σχέση του Μεγάρου Μαξίμου με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – ELFE χαρακτήρισε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τα πεπραγμένα του συνεργάτη της κυβέρνησης, Μανώλη Πετσίτη ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE συνδέεται πλέον με τις παρεμβάσεις του κ. Πετσίτη ως εκπροσώπου των «υπηρεσιών» του Μεγάρου Μαξίμου δηλαδή του στενού κύκλου του πρωθυπουργού απλά και ταυτόχρονα μισθοδοτούμενου υπαλλήλου του κ. Λαυρεντιάδη της ELFE», ανέφερε σε δήλωσή του ο αρμόδιος στη ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέματα Δικαιοσύνης.

Ο κ. Παπαθεοδώρου επεσήμανε ότι «η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων από τον κ. Πετσίτη στην υπόθεση της ΔΕΠΑ για τα χρέη της βιομηχανίας λιπασμάτων ELFE επιβεβαιώνει τη σχετική ερώτηση που είχαμε απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης».

Ακόμη υποστήριξε ότι «η αλήθεια πρέπει να λάμψει και η Δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί σε μια υπόθεση όπου το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημία εκατομμυρίων ευρώ λόγω των πολιτικών παρεμβάσεων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών».

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε κοινοβουλευτικά την καταρρέουσα εν μέσω σκανδάλων κυβέρνηση», κατέληξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.