• Αναζήτηση
 • Αντίδραση Ρωσίας για Βενεζουέλα : Ετσι αντιλαμβάνεται η Δύση το διεθνές δίκαιο

  Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα αποκαλύπτουν ποια είναι η αληθινή στάση της Δύσης έναντι του διεθνούς δικαίου, σημείωσε σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

  Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα (EPA).

  «Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα δείχνουν πολύ καλά πώς η προοδευτική δυτική κοινωνία μεταχειρίζεται στ» αλήθεια το διεθνές δίκαιο, την εθνική κυριαρχία και τη μη-επέμβαση σε άλλες χώρες, επιχειρώντας αλλαγή κυβέρνησης με τα δικά της χέρια εκεί», σχολίασε δηκτικά η Ζαχάροβα.

  Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Βουλής της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος.

  Πολλές κυβερνήσεις χωρών της περιοχής τον αναγνώρισαν αμέσως ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, ανάμεσά τους αυτές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Κολομβίας, της Χιλής, του Ισημερινού, του Περού, της Γουατεμάλας, της Παραγουάης και της Κόστα Ρίκα.

  Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε απόπειρα πραξικοπήματος ενορχηστρωμένη από την Ουάσιγκτον και ανακοίνωσε πως διακόπτει τις διμερείς διπλωματικές σχέσεις του κράτους της Λατινικής Αμερικής με αυτό των ΗΠΑ.

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk