• Αναζήτηση
 • Συλλαλητήριο : Εκτεταμένη χρήση χημικών και δεκάδες προσαγωγές στο Σύνταγμα [Βίντεο]

  Σε εκτεταμένη χρήση χημικών προχώρησε για μια ακόμα φορά η Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια ενός συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών – Πάνω από 130 προσαγωγές, δέκα συλλήψεις

  Σε εκτεταμένη χρήση χημικών προχώρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από τη Βουλή, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

  Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 133 προσαγωγές από την Πλατεία Συντάγματος, ενώ συνέλαβαν δέκα άτομα.

  Μάλιστα, ορισμένες από τις προσαγωγές έγιναν έξω από την κατοικία του αμερικανού πρέσβη, την ώρα που έγραφαν συνθήματα στην εξωτερική πλευρά της περίφραξης για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

  Προηγουμένως είχε σημειωθεί ένα επεισόδιο μικρής έκτασης, όταν μία ομάδα κουκουλοφόρων έσκισε και στη συνέχεια έκαψε μία σημαία των Σκοπίων μπροστά στα σκαλιά της Βουλής, ενώ πέταξαν και φωτοβολίδα.

  Υπενθυμίζεται ότι τα κύρια συνθήματα των χιλιάδων διαδηλωτών αφορούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο ζητούν να παραιτηθεί, θεωρώντας έτσι πως δεν θα προχωρήσει η συμφωνία. Μάλιστα έχει υψωθεί και σχετικό πανό που γράφει «Παυλόπουλε παραιτήσου».

  Ακόμη, οι διαδηλωτές καταφέρονται εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εναντίον των βουλευτών και του συνόλου του πολιτικού κόσμου με το σύνθημα «Αλήτες, Προδότες, Πολιτικοί».

  Συνθήματα κατά του Κοινοβουλίου

  Από νωρίς στην πλατεία, βρίσκονταν περίπου 100 άτομα με κουκούλες και σημαίες, οι οποίοι φώναζαν διαρκώς εθνικιστικά συνθήματα όπως «Λαός-στρατός-εθνικισμός» και «Να καεί το … η Βουλή».

  Με προτροπή των τελευταίων, λίγο μετά τις 18:00 ο κόσμος μετακινήθηκε μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ αργότερα το σκέπασαν με μια ελληνική σημαία και άφησαν ένα στεφάνι που γράφει «Η Μακεδονία είναι ελληνική» με υπογραφή «Ο μέγας Αλέξανδρος».

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk