Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον ο 23χρονο Ρομά που κατηγορείται για το βιασμό τη 19χρονης κοπέλας ΑΜΕΑ, παρήγγειλε χθες η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου η οποία διενεργεί την τακτική ανάκριση.

Ο 23χρονος κατηγορείται για τον βιασμό από κοινού με 19χρονο ο οποίος ήδη έχει προφυλακιστεί για τη συμμετοχή στο βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Ο 23χρονος Ρομά  δεν μεταφέρθηκε στις δικαστικές φυλακές της Τρίπολης, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Αποφασίστηκε η μεταγωγή του στις δικαστικές φυλακές των Γρεβενών, όπου επίσης κρατούνται και οι κατηγορούμενοι για τον φόνο της Τοπαλούδη.

Την ίδια ώρα ο συνήγορος υπεράσπισής του 23χρονου κατηγορούμενου, ο  κ. Γιάννης Χριστοδούλου, προτίθεται  να υποβάλει αίτηση για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης του εντολέα του με περιοριστικούς όρους επικαλούμενος προβλήματα  υγείας και νοητικά προβλήματα σε συνδυασμό με  το «νόμο Παρασκευόπουλου» ή επικουρικώς την προσωρινή του κράτηση σε ίδρυμα.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των τυχόν προβλημάτων υγείας και νόησης του κατηγορουμένου, λειτουργός της Πρόνοιας κατέθεσε χθες ενώπιον της ανακρίτριας ότι ο 23χρονος, τον οποίο γνωρίζει από μικρή ηλικία πάσχει από επιληψία και έχει χαμηλό IQ ως και συνείδηση καθώς προέρχεται από οικογένεια με σοβαρά προβλήματα.

Ο 23χρονος, μεταφέρθηκε χθες φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης, το περιεχόμενο της οποίας θα καθορίσει και την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Σε κάθε περίπτωση το αν εμπίπτει στον «νόμο Παρασκευόπουλου» ή μη αναμένεται να κριθεί  από την ανακρίτρια και στη συνέχεια πιθανά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.