Νέα δίωξη κατά Λ. Λαυρεντιάδη και 4 συνεργατών του

Κακουργηματική δίωξη για την «αμαρτωλή» ΕΛΦΕ από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Στέφανο Μπαξεβάνη

Νέα κακουργηματική δίωξη για την «αμαρτωλή» ΕΛΦΕ, εναντίον του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 4 στενών του συνεργατών.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε απάτη που αφορά τη μεταβίβαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας Λιπασμάτων ELFE, στη Νέα Καρβάλη, σε άλλες δυο εταιρείες, με αποτέλεσμα να μην εξοφλούνται  δάνεια εκατομμυρίων που είχαν ληφθεί από την τράπεζα Alpha. 

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από  τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Στέφανο Μπαξεβάνη, σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και αφορά  την ηθική αυτουργία στα εξής αδικήματα :

– Απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου σε βάρος της Alpha Bank και του Ελληνικού Δημοσίου,

– Καταδολίευση δανειστών κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της τράπεζας και 

– Ψευδής υπεύθυνη δήλωση.

Ως φυσικοί αυτουργοί των παραπάνω αδικημάτων κατηγορούνται 4 πρόσωπα που φέρονται ως εκπρόσωποι των εταιρειών ELFE, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC LTD. 

Η εισαγγελική έρευνα άρχισε επειτα από μηνυτήρια αναφορά  της Alpha Bank, το 2016.

Σύμφωνα με αυτή, η μεταβίβαση της  επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας Λιπασμάτων ELFE στη Νέα Καρβάλη προς τις εταιρείες ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC LTD συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, ήταν παράνομη μεθόδευση.

Η τράπεζα κατήγγειλε ότι η μεταβίβαση αποσκοπούσε στο να μείνει η εταιρεία δίχως αντικείμενο, ώστε το Δημόσιο να κληθεί ως εγγυητής να καταβάλλει τα χρέη της στην τράπεζα. Και όλα αυτά, όταν οι άλλες δυο εταιρείες, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, που είχαν πλέον την επιχειρηματική δραστηριότητα, θα είχαν και τα κέρδη, χωρίς υποχρέωση καταβολής των χρεών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk