• Αναζήτηση
 • Έργα αποκατάστασης στην πλατεία Ομονοίας

  Οι εργασίες είναι μικρής κλίμακας, αλλά σημαντικές για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα της πλατείας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Έργα αποκατάστασης και συντήρησης της πλατείας Ομόνοιας αρχίζει ο δήμος Αθηναίων. Οι εργασίες, που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, είναι μικρής κλίμακας, αλλά πολύ σημαντικές, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι, για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα της κεντρικής πλατείας της Αθήνας.

  Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων, μετά από έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων, θα αντικαταστήσουν το σύνολο της υπάρχουσας επίστρωσης (επιφάνεια 4.500 τμ), με πλάκες ψυχρού υλικού, οι οποίες θα βοηθούν στη μείωση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες, συμβάλλοντας αποφασιστικά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας. Επίσης, θα αποκατασταθούν οι κερκίδες και θα επαναλειτουργήσουν οι «λίμνες» που ως τώρα παρέμεναν αναξιοποίητες.

  «Προχωρούμε σε εργασίες αποκατάστασης που είναι αναγκαίες για την πλατεία της Ομόνοιας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Επισημαίνοντας τη χρησιμοποίηση φιλικών για το περιβάλλον υλικών, τόνισε ότι «μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης, η πλατεία Ομονοίας θα αποδοθεί στους πολίτες περισσότερο ασφαλής και λειτουργική».

  Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής Κατασκευών και Κτιριακών Έργων κ. Γιώργος Αποστολόπουλος σημείωσε ότι «θα γίνουν και εργασίες επισκευής βλαβών και βελτίωσης της στεγάνωσης και των υποδομών άρδευσης και αποχέτευσης».

   

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η άνοιξη στους Δολομίτες… Το δαχτυλίδι με το ογκώδες ροζ διαμάντι του Martin Katz έστελνε χιλιάδες εκθαμβωτικές αντανακλάσεις μέσα από την ειδική, υπερσύγχρονη... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk