Το ΚΚΕ λέει «Όχι» στη Συμφωνία, γιατί λέει «Όχι» στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πάρκο Ελευθερίας.

«Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε το δικό μας ‘Όχι’ στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και τους ευρωατλαντικούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε το δικό μας ‘Ναι’ στην ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη του ελληνικού με τον γειτονικό λαό. Είναι το γνήσιο »Οχι’ και το αληθινό ‘Ναι’ αυτά που δέσποσαν σήμερα το πρωί στην Ακρόπολη, σε αυτό το αιώνιο σύμβολο του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού, που έκανε τον γύρο του κόσμου» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη αποψινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

«Προβάλλοντας έτσι, τη μόνη ειλικρινή, σταθερή, ταυτόχρονα πατριωτική και διεθνιστική θέση, που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων τόσο στη χώρα μας όσο και στις γειτονικές μας χώρες» πρόσθεσε.

Είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών που «σχεδίασε, υλοποίησε και υπέγραψε τελικά με την κυβέρνηση της πΓΔΜ, κατά παραγγελία του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου για να κάνουν τις μπίζνες τους στα Βαλκάνια».

Τόνισε ότι το ΚΚΕ λέει «»Όχι» στη Συμφωνία αυτή γιατί λέει «Όχι» στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι κατάφερε να λύσει ένα ιστορικό πρόβλημα χρόνων, καθώς η «συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί λύση, διότι καμία λύση προς όφελος των λαών δεν μπορεί να προκύψει, όταν αυτή έχει υπαγορευτεί από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα».

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρύψει την αλήθεια ότι βασικός στόχος της συμφωνίας είναι η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και προοπτικά στην ΕΕ καθώς και ότι η Συμφωνία είναι μέρος των γενικότερων σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια, στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας στα Βαλκάνια.

Αναφέρθηκε στις μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστών και τις πιέσεις που άσκησαν στο γειτονικό λαό για να αποδεχθεί τη Συμφωνία ώστε μέσω της αποδοχής αυτής να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και υπογράμμισε ότι ακριβώς επειδή η Συμφωνία είναι ΝΑΤΟϊκή γι’ αυτό το λόγο παραμένουν ως συνειδητή επιλογή στο κείμενό της τα σπέρματα του αλυτρωτισμού με τα περί «Μακεδονικού λαού», «Μακεδόνα πολίτη» και «Μακεδονικής γλώσσας», που αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για αναζωπύρωση των εθνικισμών, την έγερση αλυτρωτικών διεκδικήσεων εκατέρωθεν.

Ανέφερε ότι τον στόχο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης στα Δυτικά Βαλκάνια που υπηρετεί η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, υπηρετούν επίσης, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα.

Επέρριψε τεράστιες ευθύνες στην ΝΔ γιατί «με τη στάση της στα εθνικιστικά συλλαλητήρια ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού, καλύπτει τη ναζιστική, υπόδικη εγκληματική οργάνωση της ΧΑ».

«Το «Οχι» τους εκφράζει την αδιέξοδη λογική της ονοματολογίας, εκφράζει ή ανέχεται εθνικιστικές θέσεις που φτάνουν μέχρι το σημείο να προβάλουν το αλυτρωτικό σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», το οποίο δεν έχει καμία ιστορική βάση και χρησιμοποιείται μόνο για να εγκλωβίσει λαϊκές δυνάμεις» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «γι’ αυτό λέμε ότι σήμερα η καταδίκη της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει νόημα μόνο αν στρέφεται κατά των επικίνδυνων αμερικανικών ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά του εθνικισμού σε Ελλάδα και FYROM».

«Το «Όχι» του ΚΚΕ στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είναι ταυτόχρονα ΝΑΙ στη φιλία, την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών για να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο, τη δική τους εξουσία, την εργατική εξουσία» τόνισε.

«Το ξέρουν πολύ καλά τα σαΐνια του ΣΥΡΙΖΑ που έστησαν τις προβοκάτσιες τους, έριξαν τις βρωμιές τους ότι δήθεν το ΚΚΕ συμμετέχει σε εθνικιστικά συλλαλητήρια με πρώτο βιολί τον γνωστό και μη εξαιρετέο Καρτερό, που ως διευθυντής του γραφείου Τύπου του Τσίπρα, εκπληρώνει την αποστολή του ως υπηρέτης, πλέον και με τη βούλα, του συστήματος, αλλά και της αμερικάνικης και γερμανικής πρεσβείας. Ξέχασαν αλήθεια οι διάφοροι Καρτεροί ποιοι υπέγραφαν τα κοινά ανακοινωθέντα των πολιτικών αρχηγών το ‘92; Ποιος φιγουράριζε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια το ‘92, μαζί με τους φασίστες, τους ακροδεξιούς και κάθε λογής κακό συναπάντημα;

»Αν κάνουν πως τα ξεχνάνε όλα αυτά όλοι αυτοί, ο ελληνικός λαός, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του Γενάρη του 2015, που ήθελαν μια Αριστερά στην εξουσία, δεν πρόκειται να ξεχάσουν ότι ο πρωθυπουργός του και τα στελέχη του, συγκυβερνούσαν τέσσερα χρόνια με τον ακροδεξιό Καμμένο, ότι με αυτό τον τρόπο έδιναν συγχωροχάρτι σε εθνικιστικές και άλλες ακροδεξιές απόψεις, ότι υπουργοί και βουλευτές του φωτογραφίζονταν δίπλα-δίπλα στο Καστελόριζο μαζί με τους ναζί βουλευτές της ΧΑ» είπε.

«Από κοντά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Δραγασάκης, που έχει το θράσος να ξεστομίζει ότι «δεν μπορεί να υπάρχει αριστερό όχι στη συμφωνία»! Και το προχωρά παραπέρα λέγοντας ότι «η στάση του ΚΚΕ είναι ακατανόητη», αφού δήθεν «θα έπρεπε να αισθάνεται και δικαιωμένο»! Τρικυμία εν κρανίω; Όχι. Απλά ο πνιγμένος, ο ένοχος, από τα μαλλιά του πιάνεται. Πώς αλλιώς να απολογηθεί για τις αμερικανοΝΑΤΟϊκής κοπής επιλογές του;» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ «είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αποκάλυψε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 τον παραπλανητικό ρόλο της ονοματολογίας, υποστήριξε τη θέση για σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, καταδικάζοντας τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό». Ταυτόχρονα ήταν το μόνο κόμμα που όχι μόνο διαχώρισε τη θέση του από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια στα οποία συμμετείχαν «όλα τα αστικά κόμματα και οι δυνάμεις του οπορτουνισμού, του τότε Συνασπισμού, προγόνου του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά και είχε αντιταχθεί και είχε προειδοποιήσει για όλα τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τότε.

Αναφέρθηκε ακόμη στα ατλαντικά παιχνίδια που ‘πυροδοτούν τον λεγόμενο αυτοπροσδιορισμό των μειονοτήτων για να εφαρμόσει το ΝΑΤΟ τη γνωστή πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» στα Βαλκάνια. «Μπορεί σε λίγο να μας ξεφουρνίσουν καμιά νέα προσέγγιση και για τη Θράκη και για αλλού στην περιοχή» επισήμανε.

«Τώρα που οι μάσκες έπεσαν καλούμε όλους όσοι νιώθουν ακόμα αριστεροί, προοδευτικοί να πάρουν τη θέση τους δίπλα στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίθεση του λαού στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, για να παλέψουμε για την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα, για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για να μη μπουν κι άλλοι λαοί σε αυτή τη φυλακή, για να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών, για να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο, να πάρει ο ίδιος ο λαός τις τύχες στα χέρια του, να διεκδικήσει την δική του διακυβέρνηση και εξουσία» κατέληξε στην ομιλία του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.