Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια, σαν αυτά που αμαύρωσαν το συλλαλητήριο της Κυριακής εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Παρά το γεγονός ότι η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναβλήθηκε για αύριο, οι συγκεντρώσεις των πολιτών θα διεξαχθούν κανονικά και για αυτόν τον λόγο οι Αρχές έχουν ήδη αρχίσει να «θωρακίζουν» μεταξύ άλλων τη Βουλή.

Ήδη από νωρίς το απόγευμα, για λόγους ασφαλείας έκλεισε η είσοδος του κοινοβουλίου από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, κλούβες των ματ.

Μάλιστα, ήδη προέκυψαν τα πρώτα μικροεπεισόδια, όταν κουκουλοφόροι που βρίσκονται έξω από τη Βουλή πλησίασαν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και διαπληκτίστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που φρουρούν τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Πέμπτη, ημέρα που ήταν προγραμματισμένη η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κοινοβούλιο, είχαν προγραμματιστεί τρεις εκδηλώσεις.

Η πρώτη, που έχει διοργανωθεί από την «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς εξέδρα, ούτε ομιλητές.

Η δεύτερη κατά της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ κατ’απαίτηση του ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα δηλαδή στην αμερικανική πρεσβεία από το ΚΚΕ, ενώ η τρίτη οργανώνεται από την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η ΛΑΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

«Αστακός» η Αθήνα

Για την αποφυγή των επεισοδίων αναμένονται να βρίσκονται στους δρόμους 1.500 αστυνομικοί.

Από το πρωί της Πέμπτης, γύρω από το Σύνταγμα έχουν στηθεί τέσσερις φραγμοί με κλούβες –στα λουλουδάδικα, στην Ηρώδου Αττικού, στο Ζάππειο και στη Βασιλίσσης Όλγας.

Στόχος των μέτρων αυτών είναι η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των βουλευτών από το κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα, θα υπάρχουν διπλές διμοιρίες στα σκαλοπάτια δεξιά και αριστερά στον Άγνωστο Στρατιώτη ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν μέσα στον Εθνικό Κήπο.

Αυξημένες θα είναι και οι περιπολίες γύρω από τα Εξάρχεια για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μικροεστίες ένταξης μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών.