• Αναζήτηση
 • Κακοκαιρία : Μέχρι πότε θα διαρκέσει ο «Φοίβος»

  Παρών με χαλάζι σε Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Αστακό – Φόβοι για καταστροφές στις καλλιέργειες –

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Με άγριες διαθέσεις φαίνεται πως έφτασε στη χώρα μας η κακοκαιρία «Φοίβος» με κάποιες περιοχές να έχουν ήδη «ασπρίσει» από την χαλαζόπτωση. Η κακοκαιρία «Φοίβος», αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις στο σύνολο σχεδόν της χώρας, τις καταιγίδες και τις κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

  Η Ζάκυνθος ήταν από τις πρώτες περιοχές που βρέθηκε στο διάβα του νέου κύματος κακοκαιρίας. Η καταιγίδα, αν και μικρής διάρκειας, προκάλεσε εντύπωση στους κατοίκους, οι οποίοι είδαν τους δρόμους και τις γειτονιές τους να καλύπτονται από πυκνό χαλάζι.

  Τα λόγια είναι περιττά αφού οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους.
  Με ένα νέο κύμα χαλαζόπτωσης «ξύπνησε» σήμερα η Μεσσηνία, στην οποία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας.

  Σύμφωνα με μαρτυρίες, η χαλαζόπτωση που έφερε η κακοκαιρία Φοίβος ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης και διήρκεσε για αρκετή ώρα, με συνέπεια να εκφράζονται φόβοι για καταστροφές σε καλλιέργειες.

  Ο Αστακός Αιτωλοακαρνανίας ήταν η τελευταία περιοχή που «επισκέφθηκε» η κακοκαιρία «Φοίβος»

  όπου από νωρίς το πρωί της Τετάρτης εκδηλώθηκε σφοδρή καταιγίδα. Σύντομα, ωστόσο, οι σταγόνες βροχής μετατράπηκαν σε χαλάζι, με το φαινόμενο να διαρκεί για αρκετή ώρα και να «μεταμορφώνει» τους δρόμους της περιοχής.

  Οι εικόνες από τον Αστακό του MakeArt που μετέδωσε το sinidisi.gr είναι χαρακτηριστικές:
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η άνοιξη στους Δολομίτες… Το δαχτυλίδι με το ογκώδες ροζ διαμάντι του Martin Katz έστελνε χιλιάδες εκθαμβωτικές αντανακλάσεις μέσα από την ειδική, υπερσύγχρονη... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk