• Αναζήτηση

Την Πέμπτη η γραπτή παρέμβαση Κώστα Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για πρόταση δυσπιστίας από την ΝΔ κατά της κυβέρνησης

Την Πέμπτη αναμένεται η παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με πηγές ο κ. Καραμανλής θα προχωρήσει σε γραπτή παρέμβαση έπειτα από εισηγήσεις στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για πρόταση δυσπιστίας από την ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, ο οποίος που συνέδεσε το όνομά του με την «εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου» σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του δέχεται εισηγήσεις να κάνει παρέμβαση στο θέμα της Μακεδονίας.

Ειδικά, όπως λένε πηγές κοντά στον πρώην πρωθυπουργό, ως ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία για το veto στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι η ώρα να παρέμβει, σε μια στιγμή που ξε η συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφνωία των Πρεσπών βρίσκεται σε εξέλιξη και ενώ η ΝΔ φέρεται έτοιμη, έχοντας συγκεντρώσει και τις απαραίτητες υπογραφές γαλάζιων βουλευτών να καταθέσει πρόταση μομφής.

Η παρέμβαση, καταγγελτική για τα σοβαρά λάθη και τις αδυναμίες που έχει η Συμφωνία των Πρεσπών, αν γίνει, θα δώσει και απάντηση στις κατηγορίες που εκτοξεύονται από το Μαξίμου ότι η Νέα Δημοκρατία υπέκυψε στην εθνικιστική της πτέρυγα και απομακρύνθηκε από το πνεύμα της γραμμής του Βουκουρεστίου. Ενώ θα ενισχύσει την κριτική της Πειραιώς για τη Συμφωνία και την ενότητα του κόμματος

Την ίδια ώρα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένουν την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Αν τελικά η Νέα Δημοκρατία καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, η συζήτηση για το Σκοπιανό θα σταματήσει και θα ξεκινήσει νέα τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής.

Σημειώνεται τέλος ότι τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης έχουν διαμηνύσει ότι θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας, εφόσον κατατεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk