Σε μια κίνηση έντονου συμβολισμού απέναντι στο μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποίησαν την προσπάθειά της να εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας. Έτσι αρνήθηκαν να τοποθετηθούν επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας που ανέπτυξε ο βουλευτής Κασιδιάρης.

Μετά την τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας έλαβε τον λόγο στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα: «Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που έχει ως σύμβολό του τον αγκυλωτό σταυρό», είπε. Ενώ αμέσως μετά έλαβε τον λόγο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονής ο οποίος δήλωσε ότι ταυτίζεται με την τοποθέτηση του κ. Δένδια.

Όπως είπε συγκεκριμένα «στους νεοναζί και στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα δεν επιτρέπουμε να υπερασπίζονται το Σύνταγμα». «Ντρέπομαι  να μιλούν οι προδότες του Έθνους για Σύνταγμα και Δημοκρατία. Αυτά τα υπερασπίζονται τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου», ανέφερε.