«Η αστυνομία είχε πολιτική εντολή να διαλύσει το πλήθος στο συλλαλητήριο» ανέφερε ο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης .

Μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 υποστήριξε για τη συμφωνία των Πρεσπών πως «αν δεν κυρωθεί θα γίνει διαπραγμάτευση από την αρχή με όρους εθνικού συμφέροντος».

Και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμποδίσουμε την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Εμείς θέλουμε όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν και να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες. Δεν υπάρχει πλέον Ποτάμι. Ο. κ. Αμυράς και ο κ. Ψαριανός θα καταψηφίσουν. Αυτό επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι καθένας χωριστά πρέπει να πάρει θέση απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου. Κάποιοι βουλευτές βάζουν μπροστά την παραμονή στην εξουσία για λίγους μήνες, αυτό είναι απαράδεκτο.

Ο κ. Θεοδωράκης έχει τις θέσεις του, κάποιες είναι ανεξήγητες, κάποιες πιο λογικές, κάποιες παράλογες. Ζητάμε καθαρή εντολή για να κυβερνήσουμε τη χώρα ως ΝΔ. Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν διασπάστηκε με το σκοπιανό, ενώ αυτός ήταν ο αρχικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια τόνισε πως αν παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, όπως ορίζει το Σύνταγμα, προκηρύσσονται αναπληρωματικές εκλογές για τις κενές θέσεις, άρα η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει το έργο της με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία. «Εφόσον παραιτηθεί ο ΠτΔ αναπληρώνεται από τον ΠτΒ, άρα κανονικά θα προχωρούσε η συμφωνία των Πρεσπών. Μας ανησύχησε ότι δεν συνελήφθησαν αυτοί που προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βουλή στη διάρκεια του συλλαλητηρίου. Η αστυνομία είχε πολιτική εντολή να διαλύσει το πλήθος. Η κα Παπακώστα να μας απαντήσει ποιοι ήταν οι κρανοφόροι και οι κουκουλοφόροι στο περιστύλιο της Βουλής» είπε.

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφύλαξης της  ελληνικότητας της Μακεδονίας  με κάθε τρόπο.