«Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το πιο ήπιο μέσο, σε σχέση με την αγριότητα των επεισοδίων» δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τα εκτεταμένη χρήση χημικών στη διαδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν αμυντικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής, αντιμέτωπες με ένα πρωτοφανές σχέδιο εισβολής στο ελληνικό κοινοβούλιο, τόνισε κ. Γεροβασίλη μιλώντας στον ΑΝΤ1 και επικαλέστηκε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς και τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για σχέδιο εισβολής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η υπουργός σημείωσε πως ρίψη δακρυγόνων έγινε μόνο στα σημεία όπου εκτυλίσσονταν συγκρούσεις, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε ακροδεξιά στοιχεία. Υπενθύμισε μάλιστα και τις δηλώσεις συνδικαλιστών της Αστυνομίας, που ανέφεραν πως φασίστες διέλυσαν τη συγκέντρωση. Ερωτηθείσα για το βίντεο με τους κουκουλοφόρους που διακρίνονται μπροστά στην είσοδο της Βουλής, η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε πως «είναι άνθρωποι της ελληνικής αστυνομίας, της υπηρεσίας επισήμων της Βουλής, που εκείνη την ώρα πήραν εντολή να μετακινηθούν».

Η υπουργός κατηγόρησε ακόμα την αντιπολίτευση ότι «σιγοντάρει» τον διχασμό όταν δεν καταδικάζει την ακροδεξιά ρητορική ότι «η Δημοκρατία ξεπουλάει τη Μακεδονία».