Παραδόθηκε στις Αρχές, πέντε μέρες μετά από την φονική παράσυρση ενός 15χρονου μαθητή στην Καλαμάτα, ο οδηγός του οχήματος ο οποίος αμέσως μετά το δυστύχημα τράπηκε σε φυγή.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά το φρικτό τροχαίο η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τον άνδρα που κρατούσε το τιμόνι του μοιραίου οχήματος. Πρόκειται για έναν 25χρονο Ρομά, ο οποίος δεν διαθέτει δίπλωμα οδήγησης. Μάλιστα, είναι αδελφός του 28χρονου, ο οποίος μία ώρα μετά την τραγωδία, παρουσιάστηκε στην Αστυνομία, λέγοντας ότι εκείνος οδηγούσε το ΙΧ, θέλοντας να τον «καλύψει».

Οι άνδρες της Τροχαίας Καλαμάτας διαπίστωσαν κενά στην περιγραφή του 28χρονου για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Τελικώς, εκείνος δεν άντεξε και αποκάλυψε ότι ο αδελφός του οδηγούσε το αυτοκίνητο και ότι θέλησε να τον προστατεύει, διότι δεν διέθετε δίπλωμα.

Ο 28χρονος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο κατηγορούμενος για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 30 Ιανουαρίου.

Σε βάρος του 25χρονου οδηγού έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκατάλειψη και οδήγηση χωρίς δίπλωμα, η οποία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελέα Καλαμάτας.

Ο 15χρονος παρασύρθηκε από το ΙΧ στη Θουρία, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα, ενώ γύρισε από το σχολείο στο σπίτι του.

Αμέσως μετά την παράσυρση του μαθητή, ο οδηγός του αυτοκινήτου τον εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος και τράπηκε πεζός σε φυγή για να γλιτώσει τις συνέπειες.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ωστόσο παρά τις προσπάθειες οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στην ζωή.