Σε δολοφονίες ανυποψίαστων ανθρώπων που περπατούσαν σε δασικές εκτάσεις, αλλά και σε βομβιστικές επιθέσεις σε λεωφορεία, κυρίως στην νότια Αμερική, έχουν  προχωρήσει μέλη της ιδιόμορφης, ακραίας διεθνούς οργάνωσης «ακτιβιστών» ITS (Ατομικιστές που τείνουν στο άγριο ) –«Εικονοκλαστική Σέχτα» που ανέλαβε την ευθύνη για την  βομβιστική επίθεση, στις 27 Δεκεμβρίου 2018, στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι!

Το κείμενο ανάληψης  δημοσιεύθηκε σε ισπανικό μέσο μαζικής ενημέρωσης. Ωστόσο, οι πρώτες έρευνες των στελεχών της ΕΛΑΣ ανέδειξαν  ανησυχητικά στοιχεία για την δράση διεθνώς αυτής της οργάνωσης, πέρα από τις  ιδιότυπες αναφορές της για την επίθεση στην εκκλησία. Με αστυνομικούς να μιλούν για έναν «ένοπλο παραλογισμό που μετρά πολλά θύματα σε διάφορες χώρες».  Χωρίς να είναι ακόμη γνωστό αν πρόκειται για έλληνες «μιμητές» και ποιες μπορεί να είναι οι τυχόν διασυνδέσεις τους με τις οργανώσεις στο εξωτερικό, αλλά κι οι επιχειρησιακές δυνατότητες τους .

 Οι δράστες της επίθεσης ανέφεραν στο κείμενο τους

«Την Πέμπτη, 27 Δεκέμβρη αφήσαμε μια βόμβα στην πόρτα της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου, στην καρδιά της Αθήνας. Δεν ήταν ένα συμβολικό χτύπημα, ο σκοπός μας ήταν η έκρηξη την στιγμή που η προβλεπόμενη θρησκευτική λειτουργία θα ξεκινούσε το πρωί, είτε με τον χρονοδιακόπτη είτε αν θα το άνοιγε κάποιος, ελπίζοντας να προκαλέσει την μεγαλύτερη ζημιά που θα μπορούσε να γίνει σε κάποιο παπά και/ή στο κοπάδι των πιστών»

Τα μέλη της οργάνωσης φέρεται διεθνώς  να στρέφονται κατά των τεχνολογικών επιτευγμάτων και της ανθρωπότητας κι ούτε λίγο ούτε πολύ επιχαίρουν για τα θύματα των σεισμών και των ηφαιστείων!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν  στο κείμενο τους «παίρνουμε τη θέση του εχθρού ενάντια στην ανθρωπότητα.  Είμαστε χαρούμενοι όταν η φύση παίρνει αδίστακτη εκδίκηση χτυπώντας τις πόλεις και τους ανυπεράσπιστους πολίτες με σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, καταιγίδες, πλημμύρες, φωτιές και άλλες καταστροφές ως υπενθύμιση του πόσο ασήμαντα είναι τα ανθρώπινα επιτεύγματα» !

Για να συμπληρώσει στο κείμενο της η οργάνωση.

« Αυτό ήταν μια εισαγωγή για το τι θα ακολουθήσει. Με αυτό το κείμενο στέλνουμε ένα μήνυμα όχι μόνο στο κράτος, στις αρχές αλλά και σε όσους στέκονται εχθρικά απέναντι μας. Τα χέρια μας δεν τρέμουν όταν έρθει η ώρα να χυθεί αίμα.

Όμως   στελέχη της ΕΛΑΣ δεν φαίνεται να υιοθετούν τις αρχικές αναφορές για «γραφικότητες    κι απειλές  χωρίς νόημα κάποιων κατ επίφαση   ακτιβιστών» αφού τα διεθνή δεδομένα από αυτή την οργάνωση προκαλούν φόβους και προβληματισμό

Η οργάνωση αυτή  φέρεται να δημιουργήθηκε το 2011 στο Μεξικό   εμφανιζόμενοι σαν «οικοτρομοκράτες»   και με πρώτο  στόχο μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.   Τον Μάιο του 2017 η   οργανωση ανέλαβε την ευθύνη για  την δολοφονία τριών πεζοπόρων στο Μεξικό με την δικαιολογία  ότι «κάθε άνθρωπος αξίζει την εξαφάνιση».   Αναμεσα στα θύματα ήταν μία γυναίκα που στραγγαλίσθηκε με καλώδιο.   Ακόμη η ίδια οργάνωση οργάνωσε  δύο βομβιστικές επιθέσεις-τον Οκτωβριο και τον Νοέμβριο του 2017-   σε δημόσια λεωφορεία στην πόλη του Μεξικο . Ακόμη παράρτημα  της ίδιας «ομάδας» στη Χιλή προχώρησε επίσης στην τοποθετηση δύο βομβων σε λεωφορεία, ενώ το ίδιο συνεβη και στην  Βραζιλία, τον Ιανουάριο του 2018.

Όπως  αναφέρεται σε μεξικανικά μέσα« η αγαπημένη τακτική της ITS αυτές τις μέρες φαίνεται να βάζει βόμβες σε δημόσιους χώρους με την ελπίδα ότι θα εκραγούν και θα σκοτώσουν ή θα σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους τυχαίους ανθρώπους (ή «υπερ-πολιτισμένα πρόβατα» στα λόγια τους)» Επιπλέον φέρεται να εχουν απειλήσει επικριτές του στην νότια  Αμερική με αναφορές όπως «θα πρέπει να εκτιμήσετε τη ζωή σας περισσότερο. Αντιμετωπίζετε μερικούς επικίνδυνους ανθρώπους που έχουν σκοτώσει άτομα αδιακρίτως για πάνω από έξι χρόνια. Είμαστε ακόμα ελεύθεροι και δεν κατάφεραν να μας πιάσουν»

Σημειώνεται ότι παραρτήματα αυτή της οργάνωσης έχουν εμφανισθεί στην  Μ Βρετανία και πιθανον και σε άλλες ευρωπαικές  χώρες.