Την άποψη πως ο Πάνος Καμμένος αντιδρά σπασμωδικά στην παρούσα φάση, και πως όταν χρειάζεται η κυβέρνηση θα απαντά εξέφρασε ο Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας την επιθετική στάση του πρώην υπουργού Άμυνας.

Μιλώντας στον ρ/σ News247, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εκτίμησε πως η κυβέρνηση «έχει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής και θα φτιάξει ακόμη μεγαλύτερες πλειοψηφίες τους μήνες που έρχονται, με τη συμφωνία των Πρεσπών και με τις ψηφοφορίες για τα θετικά μέτρα που προωθούνται».

Σύμφωνα με τον Ν. Παππά, ο μεσαίος χώρος πιέζεται «γιατί ασφαλώς και δεν έπρεπε να αποστασιοποιηθεί από την θέση του προοδευτικού κόσμου για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος με τους βόρειους γείτονές μας στη βάση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό».

Ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε και στα διαλυτικά φαινόμενα που παρατηρούνται στο Ποτάμι, λέγοντας πως το κόμμα της Σεβαστουπόλεως «είχε αντιφάσεις», ενώ όσον αφορά τον Γιώργο Αμυρά είπε πως «ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, επέστρεψε στην κοίτη του».

«Το ΚΙΝΑΛ πληρώνει τις επιλογές της ηγεσίας του», συνέχισε ο υπουργός. «Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου η αναλογία ήταν 5-1 υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και αυτή η θέση άλλαξε με προσωπική απόφαση της κ. Γεννηματά», είπε και προανήγγειλε προσπάθεια προσέγγισης του διαγραφέντα από το ΚΙΝΑΛ Θανάση Θεοχαρόπουλου:

«Η προσδοκία μας για διεύρυνση είναι διαρκής. Δεν θα εκπλαγεί κανείς αν συνεχίσουμε και εμβαθύνουμε την προσπάθεια συνομιλώντας με πρόσωπα από τους όμορους πολιτικούς χώρους, φυσικά και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Θ. Θεοχαρόπουλο. Ο ανασχηματισμός έχει κάθε φορά πολιτικό πρόσημο και έτσι θα γίνει και την επόμενη φορά».