Ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Λήμνο κερδίζοντας με 62-84 τον Ήφαιστο, παρέμεινε αήττητος στην Α1 και πλέον προετοιμάζεται για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Οι πράσινοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση από την ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου και μάλιστα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έπαιξαν άμυνες ζώνης, όπως αρέσει στον Ρικ Πιτίνο.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Ηφαίστου από την περιφέρεια και βρήκε τον τρόπο να πάρει το προβάδισμα στο σκορ από πολύ νωρίς μέσω… της άμυνας ζώνης.

Ο Πιτίνο άρχισε να εφαρμόζει τις γνωστές ματς απ άμυνες ζώνης με πίεση και παγίδες στη μπάλα αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να κάνουν αρκετά λάθη. Την ίδια στιγμή όμως οι παίκτες του Μανωλόπουλου ήταν απίστευτα άστοχοι από το τρίποντο σε ελεύθερα σουτ. Μάλιστα μέχρι το 17’ είχαν 0/12 σουτ και τελείωσαν το πρώτο μέρος με 1-14!

Στο μεταξύ οι πράσινοι είχαν πάρει σαφές προβάδισμα (19-36 στο 17’) με τον Παππά να είναι αρκετά καλός, αλλά και τον Παπαγιάννη να δίνει λύσεις. Έτσι τελείωσαν το δεύτερο δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα με 27-41 χωρίς όμως να έχουν εντυπωσιάσει με την εικόνα τους.

Ο Πιτίνο συνέχισε και στο β’ μέρος τις σύνθετες άμυνες με παγίδες πάνω στη μπάλα, μόνο που τον… μιμήθηκε και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος που γύρισε κι αυτός την άμυνά του σε ζώνη.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός συνάντησε δυσκολίες, καθώς ο Καλάθης, που προφανώς έμενε αμαρκάριστος από τον Ηφαιστο, ήταν απελπιστικά άστοχος από την περιφέρεια. Στην επίθεση οι γηπεδούχοι με τον Εβανς και τον Γκότσερ να δίνουν λύσεις βρήκαν σκορ και μείωσαν σε 45-58 στο 29’.

Όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει το αντίδοτο γυρίζοντας σωστά τη μπάλα και με τους Τόμας, Βουγιούκα να σκοράρουν. Η διαφορά έφτασε και τους 22 πόντους στο 38’ (59-82) με την ομάδα του Πιτίνο να φάνει στην επικράτηση με το τελικό 84-62.

Από τον Παναθηναϊκό που παρατάχθηκε χωρίς τους Λάσμε, Λοτζέσκι, Λάνγκφορντ, οι Τόμας (15π, 9ρ), Γκιστ (15π.) και Αντετοκούνμπο (9π.) ήταν οι καλύτεροι
Για τον Ήφαιστο προσπάθησαν οι Σμιθ (16π.) και Εβανς (12π. 8ρ).

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-41, 45-65, 62-84.