• Αναζήτηση

Συνελήφθησαν στον Εβρο έλληνας στρατιωτικός και βρετανός πολίτης

Κατηγορούνται ότι φωτογράφιζαν την περιοχή

Στη σύλληψη ενός στρατιωτικού κι ενός Άγγλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι μέλος ΜΚΟ προχώρησαν χθες αστυνομικοί στον Έβρο. Όπως αναφέρει το evrosnews.gr, και οι δύο βρίσκονταν σε Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως και σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορούνται ότι φωτογράφιζαν την περιοχή. Ο στρατιωτικός υπηρετεί σε μονάδα του νομού.

Οι δύο πιάστηκαν επ’ αυτοφόρω να φωτογραφίζουν την περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο υπαξιωματικός υπηρετεί σε μονάδα στο νομό Ημαθείας και θα πρέπει να δώσει κατάθεση, για να εξηγήσει τους λόγους που βρισκόταν στην περιοχή. Φέρεται να είναι και εκείνος μέλος της ΜΚΟ για τους πρόσφυγες, αλλά όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας στρατιωτικός είχε πάρει άδεια από τη μονάδα που υπηρετεί και το Σαββατοκύριακο ανέβηκε στον Έβρο. Το φωτογραφικό υλικό κατασχέθηκε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε στην κατοχή του φωτογραφική μηχανή και εικόνες από όλη τη ζώνη προκαλύψεως.

Φορούσε πολιτικά και δεν αντιστάθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Στη φωτογραφική του μηχανή, υπήρχαν εικόνες από τις εγκαταστάσεις με ναρκοπέδια.

Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η Αστυνομία, για τη σύλληψη του Βρετανού πολίτη.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk