«Αδικαιολόγητη και αντιδημοκρατική επίθεση με επικίνδυνες χημικές ουσίες εναντίον πολιτών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία», καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και την απευθύνει στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας.

«Η επιλεκτική ευαισθησία της κυβέρνησης για το ποιος μπορεί να απολαμβάνει ελεύθερα τα δικαιώματά του μάς έφερε αντιμέτωπους με μια αντιφατική πραγματικότητα: ένας καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια εκτελεστής της 17Ν να απολαμβάνει τη βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας και οικογένειες με μικρά παιδιά που διαδηλώνουν ειρηνικά στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία να δέχονται αδικαιολόγητη και αντιδημοκρατική επίθεση με επικίνδυνες χημικές ουσίες. Αιδώς Αργείοι!», αναφέρει εκ προοιμίου ο κ. Γεωγιάδης και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή γιατί αφού σύμφωνα με την παραδοχή της ΕΛΑΣ επρόκειτο για μεμονωμένες ομάδες ατόμων που δημιούργησαν ένταση, με ποιο σκεπτικό έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών αδιακρίτως εις βάρος των διαδηλωτών, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά και ηλικιωμένους.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζητεί επίσης να ενημερωθεί αν συμφωνεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ότι χρησιμοποιήθηκαν «ενδεδειγμένα μέσα απώθησης», δεδομένου ότι ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε ληγμένα χημικά, άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Ερωτά επίσης αν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας γνώριζε και σε επέκταση αν συμφώνησε με τη χρήση των συγκεκριμένων επικίνδυνων χημικών ουσιών.