Στις επτά ανήλθαν οι συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ μετά τα σημερινά επεισόδια που ξέσπασαν το Σύνταγμα, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, δώδεκα άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου, από τα οποία συνελήφθησαν τα επτά, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία, ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών που έχουν διακομισθεί μέχρι τώρα στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών ανέρχεται σε 25.

Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου ξέσπασαν επεισόδια, με την αστυνομία σε ένα ρεσιτάλ επιθετικότητας χωρίς προηγούμενο να πνίγει στα χημικά τους συγκεντρωμένους, οι οποίο δέχτηκαν τόνους χημικών.

Η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη, καθώς ο κόσμος στην προσπάθειά του να διαφύγει στριμώχτηκε και παρ’ ολίγον να ποδοπατηθεί.  Το αποτέλεσμα ήταν η αποπνικτική ατμόσφαιρα να επεκταθεί από το κέντρο ακόμη και μέχρι τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν ειρηνικά στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία άντεξαν επί περίπου τρεις ώρες τα χημικά πριν αρχίσουν να διαλύονται, καθώς δεν μπορούσαν πια να πάρουν ανάσα.

Στο μεταξύ, δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί και οι επιθέσεις σε βάρος πολιτών οι οποίοι δέχτηκαν τις πρώτες ανάγκες στο σημείο είτε μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.