Άρθρο με τίτλο «Οι Ελληνες βγαίνουν στους δρόμους καθώς ενισχύεται η θύελλα για τη συμφωνία του Τσίπρα για τη Μακεδονία»  δημοσιεύει σήμερα στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο Bloomberg και εκτιμά ότι οι Πρέσπες θα κοστίσουν στον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Χιλιάδες Ελληνες είναι έτοιμοι να διαδηλώσουν στους δρόμους της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό με τη γειτονική “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για άλλη μία αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία», αναφέρει το Bloomberg, σε δημοσίευμα για το σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
«Παρότι πιθανότατα θα έχει αρκετές ψήφους, αυτή η υποστήριξη μπορεί να του (σ.σ. του Αλέξη Τσίπρα) κοστίσει σε όρους δημοτικότητας, καθώς οι Ελληνες από όλο το πολιτικό φάσμα έχουν ισχυρά αισθήματα για το θέμα. Η διαμαρτυρία της Κυριακής είναι μία από τις πολλές σε όλη τη χώρα και η δεύτερη στην πρωτεύουσα τον τελευταίο χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Στους δρόμους οι Ελληνες για τη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο – διαδικασία από την οποία μόλις που επιβίωσε μετά την απόφαση του Πάνου Καμμένου να αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνεργασίας  – πρέπει τώρα να βρει την πλειοψηφία που απαιτείται για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείου καταλήγει προτρέπεποντας  τον Ελληνα πρωθυπουργό να στρέψει την προσοχή του στην οικονομία πριν από τις εκλογές, που το αργότερο έως τον προσεχή Οκτώβριο θα διεξαχθούν.
Αναφέρει μάλιστα ότι κ. Τσίπρας στο διάστημα από τώρα και μέχρι τις εκλογές επιδικώκει και ελπίζει να περάσει κάποια μέτρα – κλειδιά που έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η προστασία της πρώτης κατοικίας, οι Συνταγματικές αλλαγές και η επιστροφή στις αγορές της χώρας στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου.

Πηγή: BLOOMBERG