«Αν επικρατούσε ρεαλισμός και προτάσσονταν από όλους τα συμφέροντα της χώρας, η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιζόταν από πολύ περισσότερους βουλευτές» τονίζει ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βουλευτής Νίκος Τόσκας, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι η συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο ήταν «δύσκολη».

Ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ΝΔ ότι «θέλει να μας γυρίσει πίσω», όπως αναφέρει, «όχι μόνο στα θέματα των παροχών στην κοινωνία αλλά και στα θέματα της Δημοκρατίας. Από εκεί κινδυνεύουν οι θυσίες του ελληνικού Λαού», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την προσέγγιση του Ν. Τόσκα, «πλέον, τραβήχτηκε διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην επιστροφή της χειρότερης μορφής Δεξιάς/Ακροδεξιάς και στις προσπάθειες του καινούργιου που δεν έχει έλθει ακόμη αλλά δίνει ελπίδες με την τωρινή κυβέρνηση. Το δίλημμα είναι καθαρό: προοδευτικό/δημοκρατικό μέτωπο ή Ακροδεξιά;».

Περιγράφοντας τη συνεργασία με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ -αφού ο ίδιος διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, με υπουργό τον Πάνο Καμμένο- λέει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως ήταν «δύσκολη» και «μακάρι να μην χρειαζόταν αλλά ήταν μονόδρομος». Πάντως, αναγνωρίζει, «οι κύριοι στόχοι τηρήθηκαν από τα δύο κόμματα μέχρι την έξοδο από τα μνημόνια».

Για το διάδοχό του στο ΥΠΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη, ο κ. Τόσκας επικαλούμενος τη μακρά γνωριμία μαζί του, επισημαίνει ότι «είναι ένας δημοκρατικός και άξιος αξιωματικός, με μεγάλη εμπειρία», δηλώνει δε, βέβαιος ότι ο νέος υπουργός «θα ανταπεξέλθει επάξια στα καθήκοντά του» ενώ χαρακτηρίζει προσβλητική για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους, την επίθεση που δέχτηκε από την ΝΔ.

Στο θέμα, τέλος, της αστυνομικής καταστολής, ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθαρίζει ότι «απαιτείται η σθεναρή παρέμβαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ ώστε να μην γίνονται αυθαιρεσίες», υπογραμμίζοντας ταυτοχρόνως ότι «η μείωση της καταστολής είναι το μεγάλο επίτευγμα της διακυβέρνησής μας».