Κάλεσμα στον λαό, για ένα «ισχυρό ενωτικό μέτωπο δημοκρατικών αντιμνημονιακών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων», απεύθυνε από την Φιλιππιάδα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος τόνισε πως, «διανύουμε οιονεί περίοδο συνεχών πραξικοπημάτων και πολιτικής ανωμαλίας».

Ο Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑ.Ε, Παναγιώτης Λαφαζάνης, βρίσκεται σήμερα στην Φιλιππιάδα του Νομού Πρεβέζης, όπου παίρνει μέρος σε πλατιά σύσκεψη στελεχών της ΛΑ.Ε για τις εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές και τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση.

Σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής τόνισε πως «η Δημοκρατία στη χώρα μας, έχει γίνει κουρελόχαρτο», ενώ υπογράμμισε:

«Διανύουμε μια νέα περίοδο οιονεί πολιτικού πραξικοπήματος, ανάλογο με το πραξικόπημα που μετέτρεψε το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος σε «ΝΑΙ» και μια περίοδο μεγάλης πολιτικής ανωμαλίας».

Στηλιτεύοντας το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων ημερών ο κ. Λαφαζάνης, είπε: «το 65′ αναβιώνει με άλλο τρόπο και με την πιο χυδαία και κωμικοτραγική μορφή. Τότε, το 65′, αποστατούσαν βουλευτές για να πέσει η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου». Τώρα «αποστατούν» βουλευτές με μεταγραφές, με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και με κοινοβουλευτικό παρεμπόριο για να στηρίξουν μια κυβέρνηση χωρίς τη δεδηλωμένη, μια κυβέρνηση του ψεύδους, της υποτέλειας και της λιτότητας, που έχει καταρρεύσει μέσα στο λαό. Οι διάφοροι «Μαυρωτάδες» κρίνουν την τύχη της χώρας, αλλάζοντας κάθε μέρα πολιτικές θέσεις και παίζοντας πολιτικά παιχνίδια ερήμην του λαού. Η κυβέρνηση με λαθρεπιβάτες βουλευτές μπορεί να πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή αλλά έχει χάσει και τα τελευταία ίχνη εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ, υπογράμμισε πως αυτή είναι εθνικά ασύμφορη και επικίνδυνη για την ειρήνη στα Βαλκάνια και μίλησε για κυβερνητικές μεθδεύσεις. Ειδικότερα ανέφερε: «Με τις ίδιες μεθοδεύσεις διαδρόμων, παρασκηνίου και συναλλαγών, η κυβέρνηση πάει να περάσει τη Νατοϊκή, ευρωενωσιακή, εθνικά ασύμφορη και επικίνδυνη για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, Συμφωνία των Πρεσπών. Ακόμα και ο εθνικός καταστροφέας Γ. Α. Παπανδρέου έφτασε, μετά το οικονομικοκοινωνικό μνημόνιο του Καστελόριζου, να επιστρατευτεί για να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, που αντιπροσωπεύει μέρος ενός νέου καταστροφικού νατοϊκού γεωπολιτικού μνημονίου για τα Βαλκάνια και την περιοχή μας. Ο ελληνικός λαός λέει ένα μεγάλο και αγωνιστικό «ΟΧΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ένα «ΟΧΙ» εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό, αντιμνημονιακό και αντιιμπεριαλιστικό.

Αυτό το «ΟΧΙ» είναι ταυτόχρονα και ένα «ΟΧΙ» στα μνημονιακά νατοϊκά εθελόδουλα κόμματα, όπως η Νέα Δημοκρατία, που ψεύδονται και κερδοσκοπούν με την, δήθεν, «διαφωνία» τους στην Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είναι και ένα δυνατό «ΟΧΙ» στην πατριδοκάπηλη δημαγωγία των ακροδεξιών και νεοναζιστικών δυνάμεων. Αυτή την ώρα, απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα, δεν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή. Αντίθετα, τα μνημονιακά κόμματα και οι ακροδεξιές αποφύσεις του συστήματος, κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση Τσίπρα».

Στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία για την χώρα μας, συνέχισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, «η μόνη αντιπολίτευση, που μπορεί να αναδειχθεί, είναι η αντιπολίτευση των λαϊκών και κοινωνικών αγώνων, για την ανάπτυξη των οποίων, πρωτοστατεί η Λαϊκή Ενότητα, όπως πρωτοστατεί για το πιο πλατύ ενωτικό μέτωπο των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών- αντισυστημικών δυνάμεων», ενώ απεύθυνε το δικό του κάλεσμα: «Η λύση για τον τόπο σήμερα είναι ο λαός στους δρόμους με τα δικά του κίτρινα ή πολύχρωμα γιλέκα, η ισχυρή ΛΑ.Ε. για μια πραγματική αντιπολίτευση στη Βουλή και δυναμική παρουσία στα κινήματα και ένα ισχυρό ενωτικό μέτωπο δημοκρατικών αντιμνημονιακών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων».-