Υπέρ της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι ΜΕΤΑρρυθμιστές «η Συμφωνία έχει θετικό κεντρικό άξονα, γιατί απαντά στην εδώ και χρόνια βασική εθνική επιδίωξη να έχει η γειτονική χώρα σύνθετη ονομασία erga omnes», συμπληρώνοντας πως «αποτέλεσε προϊόν αναπόφευκτου συμβιβασμού γι’ αυτό είχε και έχει προβλήματα που απαιτούν συνεχή παρακολούθηση».

«Είμαστε όμως σήμερα μπροστά σε ένα μείζον και χρόνιο πρόβλημα της εξωτερικής μας πολιτικής του οποίου η εκκρεμότητα αποβαίνει διαχρονικά εις βάρος μας» τονίζεται στην ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Αχρείαστος εθνικός διχασμός

Παράλληλα, στην ανακοίνωση των ΜΕΤΑρρυθμιστών αναφέρεται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χειρίστηκε το ζήτημα με στοιχεία πολιτικής αφροσύνης αφού το ενέταξε στους μικροκομματικούς της υπολογισμούς.

«Αντί εξαρχής να επιδιώκει την συναίνεση των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στην βάση κοινής εθνικής θέσης, επεδίωξε την εκμετάλλευση του θέματος για να δημιουργήσει προβλήματα στους πολιτικούς της αντιπάλους» τονίζουν, συμπληρώνοντας πως συμπαρέσυρε και οδήγησε την αξιωματική αντιπολίτευση σε αδικαιολόγητες εθνικιστικές οξύτητες «για να φτάσουμε σήμερα σε ένα νέο εντελώς ανώφελο και αχρείαστο εθνικό διχασμό».

«Κλειδώνει» την πλειοψηφία

Η θετική ψήφος από τον Σπύρο Λυκούδη «κλειδώνει» το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που αναμένεται να διεξαχθεί στην Ολομέλεια στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.