Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στο πολωνικό σάιτ «Super Express» (sport.se.pl) και μίλησε για τη μεταγραφή του στην Αλ Ιτιχάντ, τα δύο χρόνια που πέρασε στον ΠΑΟΚ και την πίεση που δέχθηκε για να αρνηθεί την πρόταση των Αράβων.

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη απόφαση για σένα; Να φύγεις από την Λέγκια για τον ΠΑΟΚ ή από τον ΠΑΟΚ για την Αλ Ιτιχάντ;

«Νομίζω ότι η αποχώρηση μου από τον ΠΑΟΚ για την Αλ Ιτιχάντ. Αισθάνθηκα πολύ καλά και στις δυο πόλεις, αλλά αν πρέπει να επισημάνω συγκεκριμένα θα πω ότι είναι δύσκολη απόφαση να φύγουμε από την Θεσσαλονίκη. Μου άρεσε πολύ η ελληνική ατμόσφαιρα, οι άνθρωποι, η νοοτροπία, η πόλη. Στην Θεσσαλονίκη ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Για αυτό ήταν πιο δύσκολο να φύγω από εδώ, από ότι από την Λέγκια».

-Όταν βγήκε στην δημοσιότητα ότι φεύγεις για την Σαουδική Αραβία η Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε… κόλαση. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, ακόμα και οι δημοσιογράφοι σε παρότρυναν να αλλάξεις γνώμη. Ήταν δύσκολο να αντέξεις αυτή την πίεση;

«Η πίεση ήταν πραγματικά τεράστια, αλλά το καταλαβαίνω. Οι άνθρωποι στην Θεσσαλονίκη δεν ήθελαν να με χάσουν και ήταν φυσικό να υπάρχει τέτοια πίεση. Αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου, σε διάφορες καταστάσεις υπάρχει πίεση και πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Δε θέλω να προσβάλλω κανέναν, δε θέλω να πω κάτι ενάντια σε κάποιον, δεν χρειάζεται. Άφησα τον ΠΑΟΚ με καλές αναμνήσεις και θέλω να παραμείνει έτσι».

-Όταν έφυγες από την Λέγκια, πολλοί οπαδοί ήταν θυμωμένοι επειδή ήθελαν να μείνεις. Τώρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν τα ίδια συναισθήματα. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

«Είναι αλήθεια… νομίζω ότι είναι απλά ότι οι φίλαθλοι και των δυο ομάδων με εκτιμούσαν και έβλεπαν ότι έκανα μέσα το γήπεδο. Έτσι είμαι όταν παίζω για την ομάδα, δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Ξέρω ότι πολλοί οπαδοί αντιδρούν συναισθηματικά επειδή έφυγα, το αντιμετωπίζουν ως προδοσία. Το καταλαβαίνω. Πάντα όμως θα θυμάμαι πόση αγάπη μου έδωσαν. Σε μερικούς μήνες οι διαθέσεις θα ηρεμήσουν και νομίζω ότι οι οπαδοί θα δουν την κατάσταση καλύτερα».

-Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κρυφτεί, όπως το ότι τα χρήματα έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να πας στην Αλ Ιτιχάντ;

«Νομίζω ότι σε κάθε μεταγραφή τα χρήματα παίζουν ρόλο, έτσι και στην δική μου. Ήταν πραγματικά μια δύσκολη απόφαση, γιατί ξαφνικά έπρεπε να αφήσω ότι χτίζω για δυο χρόνια, ξαφνικά διέκοψε το όνειρο στο όποιο πίστευα για πολλούς μήνες. Απόλαυσα την ζωή μου στην Θεσσαλονίκη, επειδή αισθάνθηκα τόσο ωραία εκεί, αλλά ήρθε η ώρα για μια αλλαγή.

Είναι γνωστό ότι τα χρήματα έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να έρθω στην Αλ Ιτιχάντ, αλλά η νέα μου ομάδα έχει μεγάλη παράδοση σε αυτή την περιοχή, μια μεγάλη βάση οπαδών, την ιστορία της και ένα μεγάλο στάδιο. Το “πακέτο” που μου πρόσφεραν οι Σαουδάραβες ήταν πολύ πειστικό. Πιστεύω ότι είναι μια καλύτερη κίνηση για μένα αυτή, από το να πήγαινα στην Κίνα για τα ίδια λεφτά. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω την Αλ Ιτιχάντ να επιστρέψει στην κορυφή».

-Λέγεται ότι θα πάρεις πάρα πολλά λεφτά στην Αλ Ιτιχάντ. Πόσα λεφτά παραπάνω θα κερδίζεις από ότι στην Λέγκια;

«Είναι μια πολύ δύσκολη σύγκριση. Τώρα έχω ένα πολλαπλάσιο συμβόλαιο από αυτό που κέρδισα στην Λέγκια. Δεν μπορεί να καν να συγκριθεί, όμως κάθε παίκτης έχει διαφορετικές περιόδους στα οικονομικά του και αναπτύσσει σταδιακά την καριέρα του. Ο ρόλος μου στην ομάδα γίνεται πιο σημαντικός και τα κέρδη αυξάνονται Παίζοντας στην Λέγκια, ήμουν σε τελείως διαφορετικό επίπεδο από ότι σήμερα».

-Και δεν στεναχωριέσαι ότι δεν θα παίξεις σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα; Ότι δεν θα εκπληρώσεις ένα από τα όνειρα σου να παίξεις στα κορυφαία παιχνίδια;

«Ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει η τύχη. Γνωρίζω πολλούς παίκτες γνωστούς που πήγαν στην Κίνα ή την Σαουδική Αραβία και στην συνέχεια πήγαν σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν κλείνουν οι πόρτες, όλοι βλέπουν Αν είσαι καλός παίκτης, αν παίζεις καλά, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς και δεν ανησυχώ».

-Πως συνοψίζεις την παραμονή του στην Θεσσαλονίκη;

«Η παραμονή μου στην Θεσσαλονίκη είναι θετική. Όλα είναι θετικά, εκτός από μια πτυχή. Ότι το περσινό πρωτάθλημα μας το έκλεψαν. Όχι μέσα στο γήπεδο, αλλά έξω από αυτό. Είναι ένα μελανό σημείο στην όμορφη περιπέτεια μου στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα. Πέραν από αυτό, είναι δυο υπέροχα χρόνια και θα παραμείνουν για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μου».

-Το καλωσόρισμα από την Αλ Ιτιχάντ ήταν πολύ ζεστό, είδαμε το βίντεο ότι εκατοντάδες οπαδοί έτρεχαν πίσω σου με τα κινητά τους για να βγάλουν τις πρώτες φωτογραφίες…

«Ναι! Οι οπαδοί με περίμεναν στο αεροδρόμιο, αν και η πτήση είχε τεράστια καθυστέρηση για πάνω από τέσσερις ώρες (!). Ήμουν έκπληκτος που με περίμεναν μετά από τόσες ώρες. Ακόμα και άτομα που εργάζονταν στο αεροδρόμιο, ήρθαν για να υποδεχτούν. Έχω ακούσει ότι η Αλ Ιτιχάντ έχει μια μεγάλη βάση οπαδών και είχα ευκαιρία να το διαπιστώσω στο αεροδρόμιο.

Είναι ωραίο συναίσθημα γιατί δίνει εξτρά κίνητρο, να κάνεις αυτούς τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Η υποδοχή μου δεν τελείωσε στο αεροδρόμιο. Στον δρόμο προς το ξενοδοχείο, είχαμε πίσω μας 10-12 αυτοκίνητα και έβγαζαν βίντεο και φωτογραφίες, φωνάζοντας το όνομα μου».

-Λέγεται ότι στην Σαουδική Αραβία άνθρωποι από διαφορετικό πολιτισμό ζουν με δύσκολο τρόπο. Είναι κάτι που σε ανησυχεί από όσα έχεις ακούσει;

«Τίποτα δεν με ανησυχεί. Φυσικά είναι μια διαφορετική κουλτούρα και ένας διαφορετικός τρόπος ζωής, αλλά όλα μπορείς να τα συνηθίσεις. Η Τζέντα είναι μια μεγάλη και όμορφη πόλη, με ωραία ακτή. Υπάρχουν τα καλύτερα εστιατόρια εδώ, όπως στο Παρίσι ή στο Λονδίνο.

Το αεροδρόμιο δεν είναι μακριά, έχει καλές συνδέσεις με άλλα μέρα και νομίζω ότι μπορώ να το διαχειριστώ. Το φαγητό επίσης είναι λίγο διαφορετικό από ότι στην Ευρώπη, αλλά είναι πολύ νόστιμο. Έχω κάνει ήδη αρκετές μετακινήσεις σε διαφορετικά μέρη στην ζωή μου και πιστεύω ότι θα είμαι καλά εδώ».

-Η Αλ Ιτιχάντ είναι μια μεγάλη ομάδα για τα δεδομένα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά αυτή την εποχή βρίσκεται σε μεγάλο πρόβλημα και σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Ποια είναι η αποστολή σου σε αυτή την ομάδα;

«Φυσικά αυτή την σεζόν, δεν έχουμε καμία πιθανότητα να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να κερδίσουμε όσους περισσότερους αγώνες γίνεται, να παίξουμε στο Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ την νέα σεζόν και να πάρουμε το Κύπελλο. Την επόμενη χρονιά, πρέπει να κατακτήσουμε όλα τα τρόπαια».

-Ο προπονητής στην Αλ Ιτιχάντ, είναι ο Σλάβεν Μπίλιτς. Τι επιρροή είχε στην απόφαση σου αυτό το γεγονός;

«Πολύ μεγάλη. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι ο Μπίλιτς. Προπονητής σε εθνική Κροατίας, Γουέστ Χαμ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Μπεσίκτας και σπουδαίος παίκτης όταν αγωνίζονταν. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορώ να μάθω πολλά από αυτόν. Μου τηλεφώνησε πριν την μεταγραφή μου και μου είπε ότι με θέλει πολύ στην ομάδα. Θα είναι πολύ ωραίο να εργαστώ μαζί του. Πιστεύω ότι ταιριάζουμε πολύ».

-Χάρη στην μεταγραφή σου η Λέγκια κέρδισε πάνω από 800.000 ευρώ. Τι θα ήθελες να πεις στους φιλάθλους της ομάδας;

«Θέλω να τους πω ότι αγωνίστηκα σκληρά για αυτούς. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα λεφτά αυτά θα βοηθήσουν την Λέγκια με κάποιο τρόπο. Είναι καλό που θα μπόρεσα να τους βοηθήσω. Τους εύχομαι να κερδίσουν το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και να παίξουν ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ».

-Έχεις υπογράψει συμβόλαιο για την Αλ Ιτιχάντ για τα επόμενα 4,5 χρόνια. Διαδίδεται ότι έχεις μπόνους 25.000 για κάθε νίκη. Πόσα από τους στόχους πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις μέσα από αυτή την συμφωνία;

«Είναι δύσκολο να προβλέψω, αλλά το σχέδιο είναι απλό. Έχω μεγάλο κίνητρο και ανυπομονώ να ξεκινήσω το συντομότερο δυνατό…»