Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί με νομοσχέδιό του το υπουργείο Παιδείας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ στα σκαλιά της Βουλής μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη καθώς και στην είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Αμαλίας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν κάνοντας χρήση χημικών.

«Είμαστε εδώ για μία ακόμη φορά, σε τρίτη ημέρα απεργίας και σε κινητοποιήσεις από το 2012, γιατί από τότε ξεκινάνε οι αγώνες μας για την πραγματοποίηση διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που σταμάτησαν με το πρόσχημα των μνημονίων. Ζητάμε απόσυρση του νομοσχεδίου που κλέβει την προϋπηρεσία των αναπληρωτών γιατί δεν μπορεί να μην προσμετράται σε ανθρώπους που γυρίζουν όλη την Ελλάδα χρόνια και στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση και, που σε άλλες συνθήκες, θα ήταν μόνιμα διορισμένοι», επισήμανε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, τόνισε: «Δίνουμε σήμερα βροντερό παρών στη μεγαλειώδη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών. Ζητάμε κι απαιτούμε άμεσους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου, θέλουμε κι απαιτούμε όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας στην εκπαίδευση, όλοι οι συνάδελφοι που δουλεύουν από ένα μήνα μέχρι 15 και 20 χρόνια, να μονιμοποιηθούν και να διοριστούν εδώ και τώρα, θέλουμε το βασικό μας πτυχίο κι όλη η προϋπηρεσία μας να αποτελούν τη βασική προϋπόθεση και το βασικό προσόν για τους διορισμούς στο δημόσιο».

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για να αποφασίσουν τις επερχόμενες δράσεις τους.