Καταγγελίες για παράνομη οικοδεποποίηση του «Αστέρα Βουλιαγμένης»

Παράνομη κοπή δέντρων και οικοδεποποίηση του «Αστέρα Βουλιαγμένης» καταγγέλει με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΚΕ,  η υπουργός Πολιτισμού «κατά παράβαση της αυστηρότατης δασικής νομοθεσίας έδωσε το πράσινο φως για την κοπή δέντρων και ουσιαστικά την παράνομη οικοπεδοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης ο οποίας  είναι επίσημα Δημόσιο Δάσος βάσεις της από 24/6/2016, Δήλωσης Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Δασών Πειραιά».

Η Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης καταγγέλλει ότι «η έγκριση αυτή δόθηκε την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα, για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα κατά εμπλεκόμενων προσώπων στην εν λόγω υπόθεση, κατόπιν νέας μηνυτήριας αναφοράς μας».

Και καταλήγει υποστηρίζοντας πως «η πολυσυζητημένη αυτή «επένδυση», όχι μόνον απέβη εις βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος λόγω του εξευτελιστικού τιμήματος με το οποίο πουλήθηκε ο Αστέρας αλλά και γιατί, με τη μέθοδο της οριστικής αγοραπωλησίας, η έκταση απωλέσθηκε για πάντα, ενώ αν ακολουθείτο η νομικά επιτρεπόμενη διαδικασία της παραχώρησης, που θα απέφερε το ίδιο χρηματικό ποσό, θα μπορούσε, σε εύλογο χρονικό διάστημα, να επιστραφεί και πάλι στο κράτος».

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk