ΝΔ: Προκήρυξη εκλογών για debate και έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση «οι διεθνείς συμφωνίες συζητιούνται και κυρώνονται στη Βουλή, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων»

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στο γραφείο Τύπου του Μαξίμου και στην πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

«Οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη Βουλή. Και στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους. Πόσο μάλλον για μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως αυτή της διευθέτησης του σκοπιανού ζητήματος» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας πως «αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εργαλειοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους και καθύβριζε ως ακροδεξιούς τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που διαφωνούσαν μαζί του».

Όπως σημειώνει η Πειραιώς, ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει αυτήν τη διχαστική αντίληψη με τη γεμάτη αλαζονεία ανακοίνωσή του. «Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στη Βουλή γιατί προτίθεται να κυρώσει την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Και, κυρίως, γιατί παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, κάτι που καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί» προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά στην πρόσκληση για debate μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Πειραιώς υποστηρίζει η μόνη ευκαιρία για τηλεμαχία είναι μέσω εκλογών.

«Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η δε Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών» προσθέτει η ΝΔ, η οποία στο υστερόγραφο της ανακοίνωσής της προτείνει στον κ. Τσίπρα να διοργανώσει debate με τον Πάνο Καμμένο, προκειμένου να «μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους».

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk