Στην πλήρη αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής στον Πολιτισμό, τόσο για το ζήτημα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας όσο και για την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών, προχώρησε η τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς το υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με τα «Ζητήματα λειτουργίας του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας».

Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε πως «οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση για τα ζητήματα της πνευματικής ιδιοκτησίας έχουν οδηγήσει την αγορά σε αδιέξοδο. Ο νόμος του 2017, στην πραγματικότητα, αυτό που πέτυχε, ήταν να δώσει λίγους ακόμη μήνες ζωής στην ΑΕΠΙ, αλλά όχι οριστική λύση στο πρόβλημα. Χάθηκε τότε ένας ολόκληρος χρόνος, και μαζί του η ευκαιρία εφαρμογής της ευρωπαϊκής Οδηγίας 2014/26/ΕΕ».

«Είχαμε προειδοποιήσει. Από την πρώτη στιγμή συμμεριστήκαμε και στηρίξαμε τις αγωνίες των Ελλήνων καλλιτεχνών στο ζήτημα. Είμαστε δίπλα τους» πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας: «Όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη, με τις διαρκείς παρεμβάσεις μας και τη στάση μας όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης».

«Μεριμνάμε και εργαζόμαστε για τη στήριξη του ελληνικού ρεπερτορίου που αποτελεί αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού. Πάνω από όλα, θεωρούμε ότι προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά η συλλογική διαχείριση είναι η διαφάνεια, η νομιμότητα και η λογοδοσία», κατέληξε η κ. Κεφαλογιάννη.

«Σας εκθέτει ανεπανόρθωτα η υπόθεση του Υπερταμείου»

Η κ. Κεφαλογιάννη άσκησε σφοδρή κριτική στην ηγεσία του υπ. Πολιτισμού ως προς τη λίστα των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων που έχουν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

«Η υπόθεση του Υπερταμείου και της εκχώρησης της κυριότητας και κυρίως της εκμετάλλευσης χιλιάδων πολιτιστικών αγαθών σας εκθέτει ανεπανόρθωτα, καθώς αγγίζει τα όρια του σκανδάλου. Εκχωρείτε τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας συνειδητά χωρίς αιδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.