• Αναζήτηση
 • Εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΔΕΗ

  Πρόκειται για τις μεγαλύτερες αλλαγές μετά το 2001

  Τη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση της ΔΕΗ, μετά το 2001, αποφάσισε την Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

  Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τη στροφή της επιχείρησης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα αναλάβει η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης. Η συγκεκριμένη διεύθυνση ουσιαστικά θα ενσωματώσει τις υπηρεσίες της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», άλλοτε θυγατρικής της επιχείρησης, η οποία πλέον απορροφήθηκε από τη μητρική εταιρεία.

  Η Γενική Διεύθυνση Εμπορίας θα μετατραπεί σε διεύθυνση πωλήσεων και θα έχει την ευθύνη των τιμολογίων και του σχεδιασμού της εμπορίας. Η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικής θα εστιάσει στην εποπτεία των θυγατρικών της ΔΕΗ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όσο για το Κέντρο Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων και τα σχέδια ανάπτυξης της επιχείρησης θα τα επιβλέπει ο νέος αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γρηγόρης Κωστάκης. Η εσωτερική διάρθρωση των Γενικών Διευθύνσεων αναμένεται να περατωθεί εντός του Φεβρουαρίου.

  Οι στόχοι της αναδιοργάνωσης είναι οι εξής:

  1. Δημιουργία προϋποθέσεων για την αναβάθμιση της εταιρικής διακυβέρνησης.

  2. Δημιουργία προϋποθέσεων για την εφαρμογή επιχειρησιακού πλάνου για ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της τροφοδοσίας των νησιών με βέλτιστη αξιοποίηση των ΑΠΕ.

  3. Ανάπτυξη του δυναμικού των πωλήσεων της ΔΕΗ για την ουσιαστική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πελατών της και δημιουργία προϋποθέσεων για προώθηση νέων προϊόντων, όπως το Φυσικό Αέριο, και των ενεργειακών υπηρεσιών.

  4. Υποστήριξη της επέκτασης της ΔΕΗ σε νέες αγορές στο εξωτερικό και στην αποτελεσματική εποπτεία των θυγατρικών εταιρειών και των επιχειρηματικών συνεργασιών.

  5. Αναβάθμιση της έρευνας και ανάπτυξης και της συμμετοχής της Επιχείρησης σε ερευνητικά προγράμματα.

  6. Αναβάθμιση της παρακολούθησης και επεξεργασίας των ρυθμιστικών θεμάτων και των σχέσεων με την Ε.Ε.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk