Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στις 17:30 το απόγευμα της Τετάρτης στην Κηφισιά, όταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας αντιλήφθηκε την αρπαγή μιας ηλικιωμένης γυναίκας από ομάδα κακοποιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο αστυνομικός αντιλήφθηκε μια ομάδα τριών ατόμων να έχει ακινητοποιήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα στην οδό Τριπόλεως και να προσπαθεί να την επιβιβάσει με τη βία σε όχημά.

Ακολούθησε καταδίωξη και στη συνέχεια οι δράστες άφησαν ελεύθερη τη γυναίκα, στη συμβολή των οδών Κηφισού και Δρόσου.

Κατά τη καταδίωξη ο αστυνομικός πυροβόλησε στα λάστιχα του οχήματος, προκειμένου να ακινητοποιηθούν οι δράστες, ενώ λίγη ώρα αργότερα ένα άτομο μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένο σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου και κατέληξε, με τις αστυνομικές αρχές να ερευνούν αν σχετίζεται με το περιστατικό.

Τι αναφέρει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών

Σύμφωνα με το Σωματείο Ειδικών Φρουρών εκπρόσωποι του βρέθηκαν από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό του συναδέλφου τους αστυνομικού της ΔΙ.ΑΣ που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει το Σωματείο: «Ο συνάδελφος ενεπλάκη σε περιστατικό εκτός υπηρεσίας, στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί ηλικιωμένη γυναίκα που φέρεται να είχαν δεσμεύσει ομάδα Ρομά με σκοπό να την εξαπατήσουν, κάνοντας αυτός χρήση του ατομικού οπλισμού του. Η συμπλοκή είχε τραγική κατάληξη μιας και υπέκυψε στα τραύματα του ο ένας εκ των φερόμενων δραστών».