Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, ενώ αυτήν την ώρα χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι χιονοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι έντονες καταιγίδες.

Μάλιστα, λόγω της χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ ρεύμα προς καζίνο. Επίσης στην περιφερειακή οδό Πεντέλης -Νέας Mάκρης από το ύψος του Aγ. Πέτρου έως το ύψος του Σ.N. Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο για το νέο χιονιά, με πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αττική, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπως στη Λυκόβρυση.

Ήδη τα Social Media πλημμύρισαν από φωτογραφίες και βίντεο με τις νιφάδες να κάνουν την εμφάνιση τους αργά το βράδυ της Τρίτης.

Περισσός – Νέα Ιωνία Αττικής

Δημοσιεύτηκε από Katerelos Antonis στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Ασπρόπυργος

Μελίσσια 

Δημοσιεύτηκε από Sotiris Alevizos στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Κηφισιά 

Καματερό

Δημοσιεύτηκε από Dimitris Nikolaidis στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Λυκαβηττός

Snowing once again !!!!!

Δημοσιεύτηκε από Old School Cantina – Λυκαβηττός στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Πεντέλη

Πεντέλη!

Δημοσιεύτηκε από Αλέξανδρος Αλατσαθιανός στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Το στρώνει αυτή τη στιγμή στη Νέα Πεντέλη. Φωτογραφίες: Ορέστης Νικολαϊδης

Δημοσιεύτηκε από Meteoclub στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Γλυκά Νερά

Διόνυσος – Πεντέλη

Πηγή εικόνας: weather-in-greece.gr

Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά

Την Τετάρτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο νότιο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά. Βαθμιαία ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -4 έως 7 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -16 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 
Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 
Τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Εύβοια. Βαθμιαία αίθριος καιρός.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά που βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα και θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι 7 με 9 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις, βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη (17/01) ο καιρός αίθριος. Στα δυτικά και νότια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Παρασκευή (18/01) λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές στα δυτικά και νότια και στο Ιόνιο, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Το Σάββατο (19/01) λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Δεμένα τα πλοία

Σε ισχύ είναι από τις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης (15/1) απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Κλειστή παραμένει η γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι ακυρώσεις δρομολογίων.