Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ερσίν Τατάρ (τουρκοκυπριακή δεξιά) δήλωσε ότι μετά το Κραν Μοντανά έχει γίνει ξεκάθαρο πως μια λύση στην Κύπρο στη βάση της ομοσπονδίας δεν είναι πλέον δυνατή.

Σε δηλώσεις του από την Κωνσταντινούπολη, όπου μίλησε σε εκδήλωση για τον Φαζίλ Κιουτσούκ και τον Ραούφ Ντενκτάς, είπε ότι το κόμμα του έχει διαφορετική άποψη από τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και πως ήρθε πλέον η στιγμή να τεθεί η λύση των δύο κρατών στο τραπέζι.

Ανέφερε ακόμη ότι μετά το Κραν Μοντανά διαφάνηκε πως μια λύση στη βάση του ομοσπονδιακού μοντέλου δεν είναι πλέον δυνατή στην Κύπρο και ότι η Τουρκία θέλει εναλλακτική λύση, όπως και το κόμμα του.

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά παίζει παιχνίδι

Αφού είπε ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου είχε δίκαιο όταν έλεγε στους Ελληνοκυπρίους να «σταματήσουν να ονειρεύονται», σημείωσε ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο δεν μπορούν να αλλάξουν και το κόμμα του θα συνεχίσει να οδεύει στο ίδιο μονοπάτι με την Τουρκία.

Ισχυρίστηκε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά παίζει παιχνίδι και στόχος της είναι να απομακρύνει την Τουρκία από το νησί και να τερματίσει τις εγγυήσεις της Τουρκίας. Οπως δήλωσε, το επεμβατικό δικαίωμα της Τουρκίας είναι ζωτικής σημασίας.

Εάν οι Ελληνοκύπριοι ήταν ειλικρινείς, δεν θα είχαν αντίρρηση στις εγγυήσεις της Τουρκίας, οι οποίες διατηρούν την ασφάλεια στο νησί, υποστήριξε.

Πηγή: Philenews