Επίθεση στη πρώην βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε, μιλώντας στον ALPHA ο Βασίλης Λεβέντης και τόνισε ότι «Δεν είναι ο κ. Δανέλλης το νούμερο 151 της νέας Κυβέρνησης, αλλά η πρώην βουλευτής μας η οποία αποχώρησε και εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι βουλευτές εκλέγονται με λίστα και κάποια στιγμή ανεξαρτητοποιούνται για να πάνε σε άλλο κόμμα, διαπράττουν πολιτικό ατόπημα και έχουν αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Η εποχή της σαπίλας του πολιτικού συστήματος πρέπει να τελειώσει εδώ. Προδίδουν το λαό όσοι βουλευτές εκλέγονται με άλλες αρχές και αξίες, με άλλη ατζέντα και όλες αυτές οι περιπτώσεις θα τιμωρηθούν από τον ελληνικό λαό όταν έρθει η ώρα της κάλπης».

Ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε και στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «λειτουργεί με νοοτροπία μοναρχίας, δεν ρωτάει κανέναν, δεν συνεννοείται με κανέναν, δεν διαβουλεύεται με κανέναν και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα όπως είναι η συμφωνία των Πρεσπών». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων «η εμμονή του κ. Τσίπρα να περάσει όπως – όπως την συμφωνία των Πρεσπών και με όποια αριθμητική πλειοψηφία, καθιστά άκυρη την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Για ένα τέτοιο θέμα θα έπρεπε να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών και να ενημερωθεί η Ελληνική Βουλή».

Ο κ. Λεβέντης, τέλος, εκτίμησε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να πάει για πολύ και προέβλεψε ότι το αργότερο μέχρι τον Μάιο θα έχουμε εθνικές εκλογές, προσθέτοντας επίσης: «Η δυσοσμία που αναδύεται από το πολιτικό σύστημα είναι πλέον έντονη».