Την παραίτησή της στον πρωθυπουργό υπέβαλλε το πρωί της Τετάρτης η αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια στην επιστολή παραίτησής της, προχώρησε σε αυτή την κίνηση για δύο λόγους.

Ο ένας ήταν για να καταδείξει ότι δεν υπάρχουν ανταλλάγματα για την στάση που θα κρατήσει στη Βουλή και ο άλλος για τις απειλές που δέχθηκε κατά της ζωή της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κα. Παπακώστα υπέβαλλε την παραίτησή της στον Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα το βράδυ λέγοντας ότι δεν μπορεί να δεχθεί τα περί ανταλλαγμάτων που ακούγονται.

Επίσης, έδειξε στον πρωθυπουργό φωτογραφίες που δείχνουν την ίδια άσχημα χτυπημένη στο πρόσωπο που της εστάλησαν για να την απειλήσουν όπως είπε.

Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε δεκτή την παραίτηση της κας Παπακώστα.

Τι αναφέρει η επιστολή παραίτησής της:

«Κύριε πρωθυπουργέ,

Διαγράφηκα από τη Νέα Δημοκρατία επειδή παραμένω πιστή στις πολιτικές αρχές που θέσπισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ίδρυσα το κόμμα της Νέα Ελληνικής Ορμής και συμμαχώ μαζί σας γιατί θεωρώ ότι η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να πορευτεί σε ορίζοντα Οκτωβρίου 2019, ώστε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Επειδή »ειδήμονες» από το παρελθόν σε συναλλαγές και ανταλλάγματα, μεταξύ των οποίων και οικονομικά, βυσσοδομούν και συκοφαντούν, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τον λαό σε πλείστα όσα, αλλά και να αμαυρώσουν τις ανιδιοτελείς και πατριωτικές θέσεις μου, θέτω την παραίτησή μου από τη θέση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη διάθεσή σας».