Δριμεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

«Πάρτε το απόφαση τελειώσατε, φύγετε τώρα» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ορίσει άμεσα ημερομηνία εκλογών.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η παρούσα βουλή προλαβαίνει να ψηφίσει το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, ενώ κάλεσε τους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη μετά τις εκλογές να δεσμευτούν όποια και εάν είναι η κυβέρνηση να φέρουν ως πρώτο νομοσχέδιο στη Βουλή, αυτό που θα περιλαμβάνει διατάξεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, της προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και τη ρύθμιση των 120 δόσεων για την εξόφληση χρεών σε δημόσια ταμεία.

«Από την κάλπη θα βγείτε και χαμένος και καμένος κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Από δήθεν εκφραστής της ελπίδας αποδείχθηκε ότι εσείς ο ίδιος είστε πιο παλιό από το παλιό. Από δήθεν εκφραστής της Αριστεράς στην εξουσία αποδείχθηκε ότι σας ήταν πάρα πολύ εύκολο να γυρίσετε την πλάτη στους συντρόφους σας και να κυβερνήσετε με την ακροδεξιά. Γίνατε το βαρίδι της Αριστεράς».

«Θα σκίζατε τα μνημόνια και σκίσατε την μεσαία τάξη» πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πέρασε τη «θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού».

Επίσης, η κ. Γεννηματά καταλόγισε στον κ. Τσίπρα πως έκανε «τη δεδηλωμένη κουρελού. Την ίδια τη βάση της Δημοκρατίας. Αν έχετε τη δεδηλωμένη κ. Τσίπρα, αν έχετε πράγματι 151 βουλευτές που σας στηρίζουν ψηφίστε και τη συμφωνία που κάνατε, τις «Πρέσπες».

«Πλειοψηφία αλά καρτ δεν υπάρχει στη δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν είναι αριθμητική, είναι ουσία» κατέληξε.