Καταγγελτική η ομιλία του γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κατά την δεύτερη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ο Δ. Κουτσούμπας στο κατηγορώ του κατά της κυβέρνησης, εξήγησε τους λόγους που θα την καταψηφίσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, καυτηρίασε την αντιλαϊκή πολιτική της και στο γεγονός ότι καλλιεργεί αυταπάτες στον ελληνικό λαό ότι η ιμπεριαλιστική συμμαχία που υπηρετεί μπορεί να γίνει φιλολαϊκή.

Ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, επισήμανε τις ευθύνες τις κυβέρνησης όσον αφορά στην μείωση του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων, δημιουργώντας μέσω νομοθετημάτων ασήκωτα βάρη. «Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων, πετσοκόψατε μισθούς και συντάξεις και στη συνέχεια μας καλέσατε να πανηγυρίσουμε επειδή επιστρέψατε ψίχουλα».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη της Μέρκελ η οποία εξυπηρέτησε τα δικά της συμφέροντα και αυτά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενάντια στην ανάπτυξη της Ελλάδος υπερασπιζόμενη παράλληλα τα γεωπολιτικά συμφέροντα των μονοπωλίων.

Δεν θα μπορούσε επίσης στην ομιλία από το βήμα της Βουλής να μην αναφερθεί στην Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «κατάπτυστη» η οποία αλυσοδένει τους λαούς της Βαλκανικής. «Πρόκειται για μια Συμφωνία που θα την πληρώσουν όλοι ακριβά με πρώτο τον ελληνικό λαό».

Στην ομιλία του στάθηκε επίσης στην οικονομική – φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία πέρναγε νόμους εν μια νυκτί για να υπηρετήσει τα μονοπώλια και τους συμμάχους της, χτυπώντας όμως σκληρά την ελληνική λαϊκή οικογένεια. Εκανε λόγο για βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, σημείωσε ότι κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί τους συνολικούς αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του μεταξύ άλλων είπε τα εξής: «Δεν έχετε διδαχτεί τίποτε από την ιστορία της Ελλάδας, απ’ την παγκόσμια ιστορία. Είστε αθεράπευτα τυχοδιώκτες- οπορτουνιστές, ικανοί να φτάσετε μόνο έως το σκαλοπάτι του συνεπούς πολιτικού προσωπικού κάποιων ομίλων, θεραπαινίδες των Αμερικάνων, της Γερμανίας και «ότι άλλο ήθελε προκύψει». Ποιος λοιπόν να σας δώσει εσάς, ψήφο εμπιστοσύνης; Μόνο όλοι οι παραπάνω που σας την έχουν δώσει ήδη και όσους αυτοί έχουν βάλει στο τσεπάκι τους και τους κρατάνε στο χέρι. Και πλέον σας κρατάνε καλά στο χέρι. Και το δυστύχημα είναι ότι καμαρώνετε κιόλας γι’ αυτό, όπως φάνηκε από αυτήν τη διήμερη αυτή συζήτηση εδώ μέσα. Ο ελληνικός λαός όμως, βλέπει τα παζάρια, βλέπει την εξαγορά που γίνεται εδώ μέσα, που κάνετε όλοι εσείς από όλα τα άλλα κόμματα, πλην ΚΚΕ, με τις μεταγραφές, με τις μεταπηδήσεις από το ένα κόμμα στο άλλο εν μία νυκτί. Κι είστε όλοι σας σε αυτό. Απ’ τη γιαλαντζί αριστερά της μεταρρύθμισης κι όχι της επανάστασης, μέχρι την ακροδεξιά των ναζί. Κόσμος πάει κι έρχεται.  Γι’ αυτό και δικαιολογημένα αηδιάζει ο ελληνικός λαός μ’ αυτά και με όλους σας. Κανένας πια δε σας έχει εμπιστοσύνη, ούτε για το τι λέτε, ούτε για το τι κάνετε. Γι’ αυτό ο λαός πρέπει να πει την τελική του λέξη και να αποφασίσει να σας δώσει το πραγματικό μάθημα που σας αξίζει. Και σε σας και στους υπόλοιπους μνηστήρες της εξουσίας, που κι αυτούς έτυχε και τους έχει γνωρίσει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια κι απ’ τη καλή κι απ’ την ανάποδη. Τώρα να κάνει το βήμα με το ΚΚΕ

Διαβάστε την ομιλία του γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα