• Αναζήτηση
 • ΠΓΔΜ : Αίτημα δεύτερου δημοψηφίσματος για Πρέσπες εξετάζει η Βουλή

  Σε περίπτωση που το προεδρείο του κοινοβουλίου δώσει το «πράσινο φως», το Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο θα κληθεί να συγκεντρώσει 150.000 υπογραφές ώστε να δρομολογηθεί δημοψήφισμα

  (φωτό EPA)

  Αίτημα για δεύτερο δημοψήφισμα όσον αφορά την συμφωνία των Πρεσπών εξετάζει το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

  Ειδικότερα, η οργάνωση World Macedonian Congress κατέθεσε σχετικό αίτημα για δεύτερη λαϊκή ψήφο όσον αφορά την μετονομασία της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στην επιτροπή της σκοπιανής βουλής, η οποία το ενέκρινε προκαταρκτικά.

  Σε περίπτωση που το προεδρείο του κοινοβουλίου δώσει το «πράσινο φως», το Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο θα κληθεί να συγκεντρώσει 150.000 υπογραφές ώστε να δρομολογηθεί δημοψήφισμα, όπως μεταδίδουν σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.

  «Είστε υπέρ της αλλαγής του ονόματος της χώρας από Μακεδονία σε Βόρεια Μακεδονία» είναι το ερώτημα, όπως κατέθεσε η οργάνωση.

  Υπενθυμίζεται πως το πρώτο δημοψήφισμα έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο, όμως η πρόταση της κυβέρνησης Ζάεφ για έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών απέτυχε λόγω ανεπαρκούς συμμετοχής. Παρ’ όλα αυτά, ο Ζάεφ προχώρησε τη διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας και πλέον τη σκυτάλη παίρνει το ελληνικό κοινοβούλιο.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk