Τον τρίτο κύκλο του Προγράμματος Υποτροφιών για δημοσιογράφους από την Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia, στις ΗΠΑ, παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιανουαρίου το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017 και μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί των υποτροφιών συνολικά 36 δημοσιογράφοι οι οποίοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που συντόνισε η δημοσιογράφος και σύμβουλος του ΙΣΝ, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, μοιράστηκαν την εμπειρία και τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή τους σε αυτό, καθώς και τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στον χώρο της δημοσιογραφίας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Το εν λόγω Πρόγραμμα εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια του ΙΣΝ για ενίσχυση της δημοσιογραφίας, αναγνωρίζοντας ότι η αντικειμενική δημοσιογραφία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών και κατ’ επέκταση την ομαλή λειτουργία μίας δημοκρατικής κοινωνίας και απευθύνεται σε νέους αλλά και πιο έμπειρους δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα.

Οι υποτροφίες του ΙΣΝ είναι πλήρεις και καλύπτουν τόσο το κόστος διδάκτρων, όσο και τα έξοδα μετάβασης στη Νέα Υόρκη, τοπικών μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής κατά τη διάρκεια του Προγράμματος.

Οι υποτροφίες αφορούν τα παρακάτω προγράμματα της Σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia: Εργαστήρι παραγωγής βίντεο (διάρκειας τριών εβδομάδων), Πρόγραμμα ερευνητικής δημοσιογραφίας (διάρκειας τριών εβδομάδων) και Πρόγραμμα κωδικοποίησης και ανάλυσης δεδομένων (διάρκειας τριών μηνών).

Υπό την καθοδήγηση των αρμόδιων καθηγητών, μέχρι 6 σπουδαστές ανά πρόγραμμα και κατ’ έτος θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν αναφορικά με το βίντεο, τη δημοσιογραφική έρευνα και την ανάλυση δεδομένων, να  αποκτήσουν επιπλέον εμπειρίες, καθώς επίσης και να λάβουν σχετική πιστοποίηση παρακολούθησης των μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Υποτροφιών του ΙΣΝ στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς και για τη διαδικασία υποβολής αίτησης, παρακαλούμε δείτε εδώ (https://www.snf.org/el/protoboulies/alles/ypotrofies-gia-mme-sto-panepistimio-columbia/).

Για ερωτήσεις αναφορικά με το Πρόγραμμα Υποτροφιών του ΙΣΝ στο Πανεπιστήμιο Columbia στείλτε το μήνυμά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Columbia@SNF.org