Πάνω από 12 τόνους κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) μετέφερε τελικά το ρυμουλκό «Αndreas» το οποίο είχαν εντοπίσει λιμενικοί στη Κρήτη. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα κατά τη διάρκεια δυο ερευνών συνολικά κατασχέθηκε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) συνολικά 12 τόνων, 738 κιλών και 500 γραμμαρίων, και 258.000 χάπια captagon ενώ η συνολική αξία τους ανέρχεται περίπου στα 150.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) που έχει κατασχεθεί. Ερωτηματικά ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως η νεώτερη ποσότητα ναρκωτικών δεν είχε εντοπιστεί την πρώτη φορά που έγινε έρευνα στο σκάφος.

Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση της υπόθεσης την Τρίτη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος «μετά από αξιοποίηση νεότερων πληροφοριών που περιήλθαν σε γνώση της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών κλιμακίου στελεχών της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑΛ και της Λιμενικής Αρχής Αγίας Γαλήνης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε εντός του ρυμουλκού πλοίου «ANDREAS», το οποίο ήταν κατασχεμένο και φυλασσόμενο στο λιμένα της Αγίας Γαλήνης Κρήτης, επιμελώς κρυμμένη και συσκευασμένη, ποσότητα έξι τόνων, 561 κιλών και 700 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) καθώς και 258.000 δισκίων CAPTAGON».

Ειδικότερα, τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα στο πλοίο, «σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, σε σημείο μη ανιχνεύσιμο και προσβάσιμο» όπως υποστήριξαν στελέχη του Λ.Σ. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως η πληροφόρηση για τα ναρκωτικά προήλθε από τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην οποία κατέληξε το σκάφος μετά από πλειστηριασμό και εντοπίστηκαν λίγες ώρες πριν αποπλεύσει με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα. Πιο συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια έρευνας βρέθηκε κάτω από πλακάκι σε ένα στενό διάδρομο μια ανθρωποθυρίδα και όταν την άνοιξαν οι λιμενικοί βρέθηκαν στα ναρκωτικά.

Ο εντοπισμός του ρυμουλκού είχε γίνει στις 6 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συνεργασίας της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος με υπηρεσίες του Γαλλικού Τελωνείου, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος με επιβαίνοντες στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφος του Frontex. Τότε κατά την έρευνα που ακολούθησε είχαν βρεθεί 6 τόνοι 177 κιλά και 800 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης.

Τα έξι μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού «ANDREAS», συριακής υπηκοότητας είχαν συλληφθεί κατά την αυτόφωρη διαδικασία, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.