Πειραιάς Νικητής: Καλό θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ να μην παραπλανεί με «προτάσεις- στρακαστρούκες»

Aνακοίνωση – απάντηση σχετικά με το master plan του ΟΛΠ

«Καλό θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ αφενός να μην αλλάζει άποψη ανάλογα με τη θέση και την ιδιότητα που φέρει, αφετέρου να μην προσπαθεί με «προτάσεις-στρακαστρούκες» να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για μικροκομματικούς λόγους». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση της η παράταξη «Πειραιάς Νικητής» απαντώντας σε τοποθέτηση του υποψηφίου δημάρχου σχετικά με το master plan του ΟΛΠ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως  «με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνεί με την από 18/7/2018 εισήγηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γ. Μώραλη προς το Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία ψήφισε η πλειοψηφία των συμβούλων. Στην εισήγησή του είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις για συγκεκριμένα ζητήματα που αναφέρονται στο master plan  του Ο.Λ.Π., όπως είναι η δημιουργία mall εντός της λιμενικής ζώνης, τα ύψη των κτηρίων τα οποία θα πρέπει να είναι εναρμονισμένα με την πόλη, η σύνταξη και έγκριση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) σχετικά με την επέκταση του προβλήτα για την κρουαζιέρα, καθώς και η ανάγκη ύπαρξης κυκλοφοριακών μελετών.»

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται με νόημα ότι «ερωτηματικό βέβαια αποτελεί για όλους το γεγονός της εκκωφαντικής σιωπής του σημερινού υποψήφιου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχους διαχρονικά της Δημοτικής Παράταξης “Λιμάνι της Αγωνίας”, όταν ο πρώην επικεφαλής της και πρώην υπουργός κ. Θοδωρής Δρίτσας, υπέγραφε την πώληση του λιμανιού και ταυτόχρονα τις υποχρεωτικές επενδύσεις,  μια εκ των οποίων είναι η προέκταση του προβλήτα για την κρουαζιέρα.»

Επισυνάπτεται η υπ. αριθμ. 481 απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κατά την 21η συνεδρίαση στις 18/7/2018, αναφορικά με το master plan του Ο.Λ.Π.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk