Ιδιαίτερα τεταμένο είναι το κλίμα στο Ποτάμι λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς, σε δηλώσεις του νωρίτερα στην ΕΡΑ, είχε καταστήσει σαφές πως θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της Τετάρτης, σε αντίθεση με αυτήν για την συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Μαυρωτάς μάλιστα εκτίμησε πως ίσως  ο κ. Δανέλλης  αλλέξει γνώμη και αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως εάν ο βουλευτής του Ποταμιού επιμείνει στη θέση του τότε η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτικής Ομάδα του Ποταμιού δεν είναι παρά μονόδρομος.

Ωστόσο νεφελώδες παραμένει το  τι τελικώς θα πράξει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αναφορικά με την διαγραφή ή μη του βουλευτή του κόμματός του Σπύρου Δανέλλη από τη στιγμή που ο τελευταίος δήλωσε την πρόθεσή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα και τελικώς το πράξει.

Σύμφωνα με τα όσα επίσης είπε ο κ. Μαυρωτάς στην ΕΡΤ, οι προθέσεις του κ. Θεοδωράκη θα γίνουν γνωστές και θα ανακοινωθούν επίσημα κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην  κυβέρνηση που αναμένεται να ξεκινήσεις στις 12:00 το μεσημέρι.

Αξίξει να σημειωθεί εδώ, ότι στο αυτονόητο της διαγραφής Δανέλλη, αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης και  ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόρδας.

«Διεμήνυσε ο κ. Δανέλλης στον κ. Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα μέρος του Ποταμιού να είναι στην αντιπολίτευση κι ένας βουλευτής να είναι στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Δανέλλης είναι εκτός Ποταμιού, όταν παραβιάζει αποφάσεις του συνεδρίου και της ΚΟ» είπε ο κ. Τσιόδρας, μιλώντας στο Open TV.

Άλλωστε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε τελεσίγραφο στον κ. Δανέλλη, λέγοντας ότι εάν αρνηθεί να ακολουθήσει τη «γραμμή» του Ποταμιού και δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τότε θα βρεθεί εκτός κόμματος. Ωστόσο, ο κ. Δανέλλης φέρεται να επέμεινε στη θέση του, ξεκαθαρίζοντας στον επικεφαλής του Ποταμιού ότι θα παράσχει ψήδο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κ.κ  Θεοδωράκης και Δανέλλης συναντήθηκαν χτες, με τον Πρόεδρο του Ποταμιού να κάνει ξεκάθαρο στο βουλευτή ότι η θέση του κόμματος είναι να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ παραμένει ίδια η απόφαση της ΚΟ του για τη στάση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ότι δηλαδή κάθε βουλευτής θα ψηφίσει για την έγκρισή της ή όχι κατά συνείδηση.

Εντωμεταξύ οι εξελίξεις για το Ποτάμι είναι ιδιαίτερα σημαντικές και αναφορικά με το ποια στάση θα κρατήσουν τελικά οι κ.κ. Ψαριανός και Αμυράς οι οποίοι έχει ξεκάθαρα εκφραστεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.