Απειλές και εκβιασμούς που σχετίζονται με την ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών φέρεται να έχουν δεχθεί τρεις βουλευτές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Κώστας Ζουράρις και ο Σπύρος Δανέλλης έχουν δεχθεί απειλητικά μηνύματα από αγνώστους.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως άγνωστοι δράστες έστειλαν στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη φακέλους με φωτογραφίες όπου απεικονίζονται λιωμένα κεφάλια γυναικών και προειδοποιητικό μήνυμα πως θα της συμβεί το ίδιο αν ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η υφυπουργός έστειλε τον φάκελο στον εισαγγελέα.

Ο Κώστας Ζουράρις -ο οποίος επισημαίνεται πως έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία, αλλά θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση- έχει επίσης δεχτεί απειλητικά για τη ζωή του τηλεφωνήματα, όπως ακριβώς και ο διαγραφείς από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας με την ΠΓΔΜ και σκοπεύει να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μάλιστα, αναφέρεται πως οι δράστες απείλησαν και τις ζωές της γυναίκας και της κόρης του.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία συνέλαβε στο Παγκράτι έναν άνδρα ο οποίος φέρεται να έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές.