• Αναζήτηση
 • Γαλλικό ΥΠΕΞ: Ελπίζουμε η Αθήνα να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών

  Την επιθυμία του η το ελληνικό Κοινοβούλιο να επικυρώσει σύντομα τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκφράζει το Παρίσι

  Την επιθυμία του η το ελληνικό Κοινοβούλιο να επικυρώσει σύντομα τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκφράζει το Παρίσι, σε μία έμμεση, παρέμβαση. Πιο συγκεκριμένα, το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτηση του στην ηλεκτρονική του σελίδα την Δευτέρα εξέφρασε την ελπίδα ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο «θα επικυρώσει σύντομα» τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

  «Η Γαλλία χαιρετίζει την τελική ψηφοφορία, στις 11 Ιανουαρίου 2019, από το Κοινοβούλιο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, των συνταγματικών τροποποιήσεων που απαιτούνται από τη Συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου 2018. Πρόκειται για ένα θεμελιώδους σημασίας βήμα για την έναρξη ισχύος της ιστορικής αυτής συμφωνίας που στόχο έχει να θέσει τέλος σε μια διμερή διαμάχη, η οποία διαρκεί περισσότερο από 25 χρόνια.

  Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής για τη χώρα, την περιοχή και την Ευρώπη.

  Η Γαλλία εκφράζει την ελπίδα ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει σύντομα υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας (των Πρεσπών)».

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk